adscode
adscode

'40 yaş üstü öğretmeni de alacağız'

Başbakan Tayyip Erdoğan 40 yaşını geçmiş dershane öğretmenlerini de Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna alacaklarını söyledi.

'40 yaş üstü öğretmeni de alacağız'
Eğitim
Trabzon’da Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılan Başbakan Erdoğan’ın gündeminde yine dershaneler konusu vardı. Erdoğan,  Zaman gazetesi’nde yer alan “40 yaşın üzerinde 20 bin dershane öğretmeni işsiz kalacak” başlıklı habere yanıt verdi.


Başbakan Erdoğan, “Efendim benim elimde birikmiş öğretmenler var diyorlar. Bugün bir gazetede onu okudum, 40 yaşın üstündekiler ne yapacak? Biz 40 yaşın üstündekini de alacağız. Hiçbir bahane uydurmayın. 40 yaşın üstündekini de alacağız. Mülakatla alacağız, devletin okullarına koyacağız" dedi.
“Okullarınızı kurun”
Başbakan Erdoğan, dershanelerin çocuklara başka aktiviteler için zaman bırakmadığını da söyledi, "Çocuklar oyun oynayamıyor, spor yapamıyor sanata vakit ayıramıyor. Hafta içi beş gün git gel okul, hafta sonu iki gün git gel dersane” dedi.
Erdoğan, dershane sahiplerine daha önceleri yaptığı 'okullarınızı kurun' çağrısını da yineledi, "Eğitim öğretime bir katkımız olsun diyorsanız, Ey dershane sahipleri bir araya mı gelirsiniz kendiniz mi? Size teşvik verelim gidin o size teşvik verdiğimiz yerlerde okullarınızı kurun. Sizlere ucuz kredi verelim, sizlere vergi de belli oranda muafiyet getirelim, enerji harcamalarında muafiyet getirelim gidin oralarda çocuklarımızı yavrularımızı alın." ifadesini kullandı.  
Erdoğan dershane sahiplerine öğrenci garantisi de vaat etti. “Size sınıflarda öğrenci garantisi verelim. Limitimiz bizim 30 öğrenci. Kaç öğrenci buldun 15, ne kadar açığın var 15. O açığı o 15 öğrencinin açığını da biz maliyet neyse o maliyet üzerinden biz ödeyelim." dedi.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)