adscode
adscode

400 bin İİBF Mezunu seslerinin duyulmasını istiyor

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları mağduriyetlerini dile getirdi;

400 bin İİBF Mezunu seslerinin duyulmasını istiyor
Eğitim
''Sayın Abbas Güçlü Lütfen Okuyunuz;

        Bu yazıları kendim ve diğer mağdur olan tüm İİBF mezunları adına yazıyorum.Bizler İktisadi  ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarıyız.
         Bildiğimiz üzere devlet kurumlarımız memur ihtiyacını Kamu Personel sınavına göre karşılamaktadır. 2012 KPSS Lisans sınavına giren 924.739 adayın yaklaşık 350 bini İİBF mezunudur. Yine 2014 KPSS Lisans sınavına giren 1.118.000 adayın yaklaşık 400.000'i İİBF mezunudur.
         Diplomalı işsizlerin en kalabalık üyeleri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarıdır.
         Aldığımız eğitim devlet personeli üzerine hukuk, muhasebe, maliye, vergi, mevzuatlar vs. gibi devlet personelinin bilmesinin gerektiği konulardır. Genel İdari Hizmetler (GİH) kadroları da bu görev, sorumluluk ve mevzuat gerektirdiğinden GİH pozisyonları için Türkiye'de eğitim alan tek fakülte İİBF'dir. Kamu kurumları GİH kadroları için İİBF'lileri tercih etmelidir.
        Biz İİBF'liler "insana göre iş" anlayışında değil "işe göre uzman" anlayışında eğitildik. Kadrolarımız diğer fakülte mezunlarına verilmiş bu nedenle kamu kurumlarımız mağdur edilmektedir.
        SGK, PTT, GÜMRÜK, İŞKUR, TAPU, İÇİŞLERİ, KİTLER, BELEDİYELER, YURTKUR VE ÜNİVERSİTELERİN GİH sınıfı ve büro memuru personel ihtiyacını İİBF mezunlarından karşılanması gerekmektedir.
        400 bini bulan mezun sayısı ile Türkiye'nin en büyük kitlesi olan İİBF'lilere memur alımlarında daha fazla öncelik verilmesi gerekiyor.
        Kamu işleyişi ve bekası sadece en uygun adaylar tarafından sağlanabilmekte, bundan dolayı devlete kamu personel yetiştiren tek fakülte olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları şuan mağdur durumdadır. Diğer bölümlere verilen kadrolarımız bizi mağdur etmiştir.
        İİBF'nin yeniden itibarını kazanması için tüm mağduriyetlerinin giderilmesi ve atamalarda adaletli bir şekilde kadro sayısının arttırılması hususunda sizin yardımınıza ihtiyacımız var,bu mağduriyetimizin sizin aracılığınızla duyurulmasını istiyoruz.
        Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,saygılar sunarım.''

       

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)