adscode
adscode

'44 yıllık eğitim çınarı' Mukaddes öğretmen

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Mukaddes Yeşilbaş öğretmenliğinin 44'üncü yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

'44 yıllık eğitim çınarı' Mukaddes öğretmen
Eğitim
Siirt'te görev yapan 63 yaşındaki sınıf öğretmeni Mukaddes Yeşilbaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü mesleğinin 44'üncü yılında kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Siirt Atatürk İlkokulu'nda görevli öğretmen Yeşilbaş, 1971 yılında Siirt Kız İlköğretmen Okulu'ndan mezun olmasından bu yana, 44 yıldır geleceğin teminatı olan çocukları geleceğe hazırlıyor.

Yeşilbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve Siirt'in Gökçebağ Beldesi'nde başladığını, Yozgat ve Bitlis'te görev yaptıktan sonra Siirt'e döndüğünü söyledi.

Dersliği bahçeye, öğrencileri de güle benzeten Yeşilbaş, "Ne kadar zihnen ve bedenen yorulsam da o güzel gül bahçesini görmekten büyük bir zevk alıyorum" dedi.

Mesleğe başladığı dönemdeki öğretmenlikle şimdiki öğretmenlik arasında çok fark olduğunu, 15 yıl öncesine kadar fişleri ve planları elleriyle yazdıklarını anlatan Yeşilbaş, teknoloji ilerledikçe öğretmenlik mesleğinin daha cazip hale geldiğini ifade etti.

"Öğrencileri kendi çocuklarımdan ayırt etmem"

Yeşilbaş, öğretmenlerin sevgisini öğrencilerine aktarması gerektiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Öğretmenlik, ilk başta sevgiye bağlıdır. Öğretmen sevgisini çocuklara aktardığı zaman, olmayacak hiçbir şey yoktur. Onun için eğitim öğretimimize önem verdiğimiz zaman çocuklara sevgiyle yaklaşmamız lazım çünkü onlar bir hamur olarak geliyor bize. Biz, bu hamuru şekillendiriyoruz. Yıllardır öğretmenlik hayatımda, öğrencileri kendi çocuklarımdan ayırt etmedim. Buradan mezun olan çocuklarımı gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Kimi doktor, kimi mühendis, kimi öğretmen, kimi tüccar fakat onlar benim için çok değerlidirler çünkü yıllarımı çocuklara verdiğimi görüyorum ve bu hayatımdan da memnunum."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)