adscode
adscode

‘5 bin mühendise ihtiyacımız var’

Mühendis adaylarıyla buluştan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, "Bugün itibarıyla sadece Milli Muharip Uçak projesine en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacımız var" dedi.

‘5 bin mühendise ihtiyacımız var’
Haberler
Güncelleme : 04-Feb-22 09:05

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca "Geleneksel 6. Tematik Kış Kampları" kapsamında Arifiye ilçesinde düzenlenen "Mühendislik Kampı"nda, mühendislik fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek, savunma sanayisi alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 20'den yüzde 80'lere yaklaştığını belirten Dere, "2016'da ASELSAN'ın 5 bin çalışanı vardı şimdi 11 bin çalışanı var. TAİ'nin yine 5 bin çalışanı vardı, şimdi 11-12 bin. Bunların çok önemli bir kısmı mühendis. Savunma sanayisinde çalışan sayısı 30 binler civarındaydı, şimdi 75-80 binleri buldu ama bunlar yeterli değil. Bugün itibarıyla sadece Milli Muharip Uçak projesine en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacımız var. Dolayısıyla sizlere bu ülkenin gerçekten ihtiyacı var" diye konuştu.

Dere, şu anda önemli sayıda askeri birliğin yurt dışında olduğunu dile getirerek, ordunun bugüne kadar olmadığı yoğunlukta Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunması için harekatlar icra ettiğini söyledi.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)