adscode
adscode

5 ilde eğitime kar engeli!

Yurtta etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim öğretime ara verildi.

5 ilde eğitime kar engeli!
Eğitim
Bazı il ve ilçelerde eğitim öğretime ara verildi
ORDU

Ordu'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Gölköy ilçesinde eğitim öğretime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Gölköy ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, diğer ilçelerde eğitim öğretimin devam ettiği bildirildi.

Gümüşhane
Gümüşhane'de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, merkez ve ilçelere yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 02 Aralık 2016 Cuma günü bir gün süre ile ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacakları vurgulandı.

Giresun
Giresun'un Çamoluk ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Giresun'da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, iç kesimde yer alan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde etkisini sürdürüyor. 

Çamoluk ilçesinde kar yağışı nedeniyle kaymakamlığın aldığı kararla okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Çorum
Çorum'da kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı köylerden taşımalı sistem kapsamında il merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından merkez ilçe köylerinden il merkezine taşıma ile gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime bugün ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Van
 Van'ın Başkale ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bu arada ilçede kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı ve bazı mahalle yollarının kapandığı öğrenildi. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)