adscode
adscode

50 bin TL hibeye gençler hücum etti

Hükümetin genç girişimcilere "50 bin TL hibe" ve "100 bin TL faizsiz kredi" programına yaklaşık 7 bin genç katıldı. 2016'da da 10 bin katılım bekleniyor.

50 bin TL hibeye gençler hücum etti
Türkiye'den Haberler
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KOSGEB ile yapılan iş birliği çerçevesinde "uygulamalı girişimcilik" eğitimi alan yüzlerce gencin, meslek ve iş yeri sahibi olduğunu söyledi. Girişimci gençlere 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verildiğini belirten Bakan Kılıç, "Amacımız ülkemizin kalkınma ve istihdam problemlerinin çözümünde temel faktör olan girişimciliği desteklemek ve gençlerimiz arasında bu ruhun gelişimini sağlamaktır. Projeye katılımın yoğun olması ve çok sayıda iş fikrinin hayata geçirilmiş olması, amacına ulaştığının bir göstergesi niteliğindedir. Aldığımız geri dönüşler gayet olumlu. Ayrıca dezavantajlı gençlerin sosyal ve ekonomik hayatın içerisine etkin katılımının sağlanması anlamında da önemli bir katkı sunuluyor" dedi. 2016 yılında da devam eden proje kapsamında 10 bin gencin eğitimlere katılmasının planlandığını ifade eden Bakan Kılıç, şöyle devam etti: "Girişimcilik için en temel üç faktör; yetenek, cesaret ve bilgidir. Aynı zamanda girişimci bir genç fırsatlardan yararlanabilen, yeniliklere açık olan bir karaktere sahip olmalı."

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Girişimcilik eğitimlerine 18-29 yaş aralığındaki gençler katılabiliyor. Tüm illerde gerçekleştirilen eğitimler tamamen ücretsiz. Eğitime en az yüzde 80 oranında devam eden katılımcılara belge veriliyor. Girişimcilik eğitimleri almak isteyen gençlerin; başvurularını, bulunduğu ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri merkezlerine yapmaları gerekiyor. Uygulamalı eğitimlerde; gençler için girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme egzersizleri, plan kavramı, atölye çalışmaları ve sunumda dikkat edilecek hususlar veriliyor.

Türkiye

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)