adscode
adscode

67 milyon kişi her ay bu oyunu oynuyor!

League of Legends dünyasında güneş hiç batmıyor. LoL’ü her gün en az 27 milyon farklı kişi oynuyor. Son rakamlar ışığında, geçen seneye göre bu oran %50 arttı!

67 milyon kişi her ay bu oyunu oynuyor!
Bilim Teknoloji
Genç nüfusun teknolojiye olan ilgisi ile birlikte Türkiye’de ve dünyada oyun sektörü hızla gelişmeye devam ediyor. eSpor’un dünya ve Türkiye’deki öncülerinden Riot Games’in yaptığı açıklamaya göre, 2013 yılı içerisinde League of Legends dünya genelinde her gün 27 milyon farklı kişi tarafından oynanıyor. 2012 yılının Ekim ayında ise bu sayının 12 milyon olduğu ve bugün iki katına çıktığı görülüyor.

Bu esnada League of Legends’ın anlık oyuncu sayısı ise 7.5 milyon oyuncuya çıktı. 2013 yılında 5 milyon olan bu sayı, bir sene içerisinde yaşanan %50 artışı gözler önüne seriyor. Ayrıca League of Legends bir ay içerisinde 67 milyon farklı oyuncuyu aynı platformda buluşturuyor. Eğer League of Legends bir ülke olsaydı, aylık aktif 67 milyon oyuncusu ile dünyanın en kalabalık 45. ülkesi olurdu. Bu verilerle beraber League of Legends dünyanın en çok oynanan oyunu ünvanını da sürdürmüş oluyor.

Türkiye’deki oyun pazarı araştırmalarına göre pazarın büyüklüğü 200 milyon dolar seviyesinde. Türkiye’de ise 5 milyonu Free 2 Play olmak üzere 20 milyon oyuncu bulunuyor. Elektronik sporlara büyük ilgi gösterilen ülkemizde 2012 yılından bugüne League of Legends için 3 milyondan fazla hesap yaratıldı ve 30.000 oyuncu ise League of Legends liglerine kayıt yaptırdı.

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ve genç kuşağın teknolojiye olan ilgisi, oyun sektörü ve eSpor’un 2014 yılında da hız kesmeden gelişeceğine işaret ediyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)