adscode
adscode

7 ayda, 1 milyar 266 milyon 368 bin bilet!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 25 ayrı konuyla ilgili sözlü soru önergelerini yanıtladı.

7 ayda, 1 milyar 266 milyon 368 bin bilet!
Türkiyeden Haberler
Bakan Özhaseki, CHP Milletvekili Gürer’in Türkiye gündemi ve Niğde’nin sorunlarıyla ilgili sorularına hükümet adına yanıt verdi. 

TBMM’de en çok soru önergesi veren Milletvekili unvanını elinde bulunduran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 25 farklı soru önergesi Meclis Genel Kurulu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandı. 

 Gürer’nin sağlık, çevre ve şehircilik, eğitim, ekonomi, iç ve dış politika ile tarım ve hayvancılık başta olmak üzere pek çok alanla ilgili Türkiye’nin ve Niğde’nin sorunlarını içeren sorulara yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bu yılın ilk 7 ayında şans oyunlarında satılan bilet sayısının 1 milyar 266 milyon 368 bin 229 olduğunu açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bir başka sorusuna da 2000 yılından bugüne kadar üç adet şeker fabrikasının farklı oranlardaki kamu hisselerinin özelleştirilmesinin yapıldığını açıkladı. 

Bakan Özhaseki, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Türkiye genelinde resmi ilan alan gazete sayısıyla ilgili sorusuna, “2016 yılı sonu itibarıyla basın ilan kurumunda görev alanında 616 ve valiliklerin görev alanında 540 olmak üzere resmî ilan yayınıyla alakalı gazetelerin Türkiye genelindeyse sayısı 1.156'dır” şeklinde yanıt verdi.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in hava kirliliği ile ilgili soru önergesini yanıtlayan Bakan Özhaseki, “Türkiye'de hava kalitesi, şu anda 249 sabit, 4 adet mobil hava kalitesi ölçüm aracıyla günde yirmi dört saat süreyle ve saatlik sonuçlarla izlenmektedir. Isınma kaynaklı başlıca hava kriterleri kirleticileri olan partikül madde ve kükürt dioksit 81 ilde 223 noktada ölçülmektedir” dedi.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Meclis Genel Kurulu’nda sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki’ye teşekkür ederek, “ Sayın Bakanın verdiği yanıtlardan dolayı teşekkür ederim ama sorularımızın tamamına içerik olarak istediğimiz yanıtları verdiğini söyleyemem” dedi. 

 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)