adscode
adscode

8. Sınıfta Yazılı Sınavlara Dikkat! 'TEOG Puanınızı Etkiliyor'

Körfez Dershaneleri TEOG’a girecek öğrencileri uyardı; 'Diğer yazılı sınavlara dikkat,merkezi sınav notunuzu etkiliyor'

8. Sınıfta Yazılı Sınavlara Dikkat! 'TEOG Puanınızı Etkiliyor'
MEB
Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten, açıklamasında, sınavın birinci aşamasının kasım ayında gerçekleştiğini, ikincisinin ise bu pazartesi ve salı günü gerçekleşeceğini belirtti. Erten, “TEOG sınavı, Merkezi Yazılı Sistem (MYS) adıyla yılda iki defa yapılmaktadır. Kasım ve nisan ayının son haftalarında yapılan sınavlarda öğrencilerimiz altı dersten sorumlu tutulmaktadır.

8. sınıf müfredatını kapsayan sınav Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve İngilizce derslerinden oluşmaktadır. Herbir dersten 20’şer adet soru sorulmaktadır. Bu sorular çoktan seçmeli test usulü ile yapılmaktadır. Burada önemli bir ayrıntıyı hatırlatmakta fayda var.

Normal sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları götürürken, TEOG sınavında bu kural uygulanmamakta yani yanlış cevap doğru cevapları götürmemektedir.” dedi.

OKUL NOTU SONUCU ETKİLİYOR

Öğrencilerin sınav öncesinde dikkat etmeleri gereken hususları da sıralayan Erten, “Birinci sınava giren öğrenciler, sınav sonuçları iyi gelmiş olsa bile her şeyi halletmiş değiller. Sınavı kötü geçmiş öğrenciler için de her şey bitmiş değildir. Birinci dönemdeki sınavın ortalama ağırlığı neyse ikinci dönem sınavının da ortalama ağırlığı aynıdır. Bu anlamda moral bozmaya gerek yoktur. Birinci sınav ne kadar önemliyse ikinci sınav da o kadar önemlidir. Sınavda neye dikkat edilmeli derseniz, bir defa şunu vurgulamakta fayda var; sorular veya konular birinci dönemdeki gibi kolay gelmeyebilir. Biraz daha eleme yönlü sorularla karşılaşılabilir. İkincisi, öğrenciler bu sınavdan sonra yapılacak yazılılara da dikkat etmeliler. Bu sınav, öğrencilerin liseye yerleşmesinde yüzde 70 etkisi olan bir sınavdır. Peki yüzde 30’u nereden karşılanacak. Bu yüzde 30 da okuldaki yazılı sınavlarından karşılanacağı için bu yazılılarında önemi artıyor. Aksi takdirde yüzde 30’luk kısımda öğrenciler başarısız olabilir. Merkezi sınavda bütün soruları doğru yapan ve 500 tam puan alan bir öğrenci, okul notu 100 olan bir öğrenci ile okul notu 95 olan bir öğrencinin arasındaki puan farkı 25 olacaktır. Birisi 500 puan alırken, diğeri okul notundan dolayı 475 alacaktır. Bu da okul yazılılarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

KÖRFEZ 8. SINIF TEOG KURSUNA VE YGS-LYS KURSU 11 MAYIS'TA BAŞLIYOR

SBS sınavının hemen ardından TEOG sınavının yeterince irdelenmeden hemen sisteme konulduğunu ifade eden Erten, şunları ifade etti: “Bu sınavın pek çok handikabı var. Başta veli, öğrenci ve eğitimciler olarak bizler mevcut sistemden şikayetçiyiz. Bu sınavın ilki yaz tatilinden hemen sonra kasım ayında olduğu için öğrenciler motive olamadı. Biz Körfez Dershaneleri olarak bu sorunu çözmek adına 7. sınıfta okuyan öğrencilere 8. sınıf TEOG kursuna ve 11. sınıfta okuyan öğrenciler için YGS-LYS kursuna 11 Mayıs'ta başlıyoruz. Öğrencileri şimdiden gelecek yıl girecekleri sınavlara hazırlamak istiyoruz. İkinci olarak da yaz tatilini verimli değerlendirmek istiyoruz. Yazın öğrencilerin boş vakti daha fazla olduğu için yazı heba etmeme adına bir program dahilinde öğrencileri sınavlarına hazırlamak istiyoruz. Kasım ayında yapılan TEOG sınavında 35 öğrencimiz soruların tamamını yaparak rekor kırmıştı, bu sınavda da bu sayının üzerine çıkacağımızı umut ediyoruz. ”

"SIRALAMA OLDUĞU SÜRECE DERSHANE İHTİYAÇTIR"

TEOG sınavının da sıralama üzerine kurulduğuna dikkat çeken Erten, “Sınavın içeriği, mahiyeti ne kadar değişirse değişsin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler liselere yerleştirilirken bir sıralamaya tabi tutulacağı için yoğun bir talebi de beraberinde getireceği görülmektedir. Yoğun talep de mutlaka farklı kurslardan ek ders alma gereksinimi doğuracaktır. Dolayısıyla dershaneler bir ihtiyaçtır.” şeklinde konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)