adscode
adscode

81 milyon insan yardım bekliyor

Bu veriler korkutuyor! 81 milyon insan yardım bekliyor; Birleşmiş Milletler acil durum ilan etti, Yeryüzü Doktorları’ndan açıklama geldi.

81 milyon insan yardım bekliyor
Vakıf ve Dernekler
“Yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Korkutan araştırmanın verileri açıklandı. Birleşmiş Milletler ’in 19 Ağustos İnsani Yardım ve Çalışanları günü dolayısıyla yaptığı araştırma sonucunda açıkladığı veriler acı bir bilançoyu tekrar gözler önüne seriyor. Verilere göre dünya genelinde 81 milyon insan hala yardıma muhtaç ve bunlardan 59 milyonunu bebek ve çocuklar oluşturuyor.




BM acil durum ilan ettiği muhtaç bölgeler için ise Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık açıklama yaptı. Kınık, “Gönüllü doktorlarımızla BM’nin acil durum ilan ettiği bölgelerde sınır ötesi çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Her gün olduğu gibi İnsani Yardım Günü’nde de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.




Dünyanın bir bölümü refah ve bolluk içinde yaşarken bir bölümü hala kıtlık ve yoksulluk içinde yaşam savaşı veriyor. Dünyada 1,3 milyar ton gıda israf edilirken bir yandan da 10 milyon bebek açlığa yenilerek yaşamını kaybediyor.



“Acil durum bölgelerinde çalışmalarımız sürüyor”

Yeryüzü Doktorları 4 kıtadan 40 ülkede yaptığı yardımlarla muhtaç tek bir insan kalmayıncaya dek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda BM’nin kırmızı alarm verdiği yoksul bölgelerdeki çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Kınık,

“ Dünyada yardıma muhtaç milyonlarca insan var. Bizler yardımseverlerin de desteğiyle bu güne dek gittiğimiz yoksul coğrafyalarda tıbbi yardımın ve gerçekleştirdiğimiz operasyonların yanında gıda yardımlarımızı da sürdürdük. Ramazan boyunca kumanya dağıtımları yaptık ve iftar sofraları düzenledik, Kurban Bayramlarında kurban eti dağıttık, su kıtlığı yaşayan Afrika’da su kuyuları açma kampanyalarımızı gerçekleştirdik, Bebekler açlığa dayanamaz dedik anne ve bebekler için beslenme programları yaptık ve mama dağıtımları gerçekleştirdik. Bunların yanında daha birçok kampanya ve projemizde hiçbir muhtacı unutmadık. Beslenme yetersizliğinden sağlık sorunu yaşayan yoksul coğrafyalarda ameliyatlar gerçekleştirdik, muayeneler yaptık. Şuanda da BM’nin acil durum ilan ettiği kritik ülkelerden; Irak, Suriye Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Gazze Şeridi, ve Ebola salgınının vurduğu Batı Afrika ülkelerinde de kritik durum söz konusu ve bu ülkeler hali hazırda çalıştığımız ve yardım götürdüğümüz ülkeler. Yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)