adscode
adscode

Abbas Güçlü, Bismil’de eğitim sistemini değerlendirdi

Milliyet Gazetesi eğitim yazarı Abbas Güçlü, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelerek, Türkiye’deki eğitim sistemini değerlendirdi.

Abbas Güçlü, Bismil’de eğitim sistemini değerlendirdi
Eğitim
Sabah öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç ve İşadamı Necat Gülseven katıldı.  

‘Eğitim refah getirir’

Öğretmenlerin atamalar başta olmak üzere yaşadıkları sorunları dile getirdikleri toplantıda konuşma yapan Abbas Güçlü, çocuklara bırakılacak en büyük mirasın eğitim olduğuna dikkat çekerek, aksi takdirde hiç kimsenin mesleğinde başarılı olamayacağını ve zirveye çıkamayacağını söyledi. Apple’ın kurucusu Steve Jobs, Microsoft’un kurucusu Bill Gates gibi isimlere atıfta bulunan Güçlü, eğitimi yarıda kalanların bile en büyük önerisinin eğitimin mutlaka tamamlanması yönünde olduğunu kaydetti. “Eğitim seviyesi, bilim seviyesi en iyi olan ülkeler, aynı zamanda en refah, demokratik ülkelerdir. Üniversite okuma oranını yükseltmek gerekiyor” diyen Güçlü, şunları söyledi: 

“Türk üniversiteleri dünyanın en iyi üniversite sıralamalarında ilk 100’de, 200’de yok. İlk 300’e bazen giriyor. İlk 100’e girmeden kalkınmış bir ülke olamayız. Biz tüketerek sadece gelişmiş ülkeleri daha fazla zengin ederiz.”  

Çocukların TEOG kapsamında düzenlenen liselere giriş sınavları nedeniyle çocukluğunu, üniversite sınavları nedeniyle de gençliğini yaşayamadığını vurgulayan Güçlü, Robert Kolej’den, Galatasaray Lisesi’nden mezun olan öğrenci ile Bismil Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin aynı sınava girmesinin yanlış olduğunu belirtti. 

Öğrenciler dertli

Türkiye’nin insan gücü planlaması yapması gerektiğine dikkat çeken Güçlü, “Hemen her alanda on binlerce fazlamız varken, fakültelere öğrenci alarak daha çok işsiz yetiştiriyoruz. Eğer insan gücü planlaması yapmazsak, herkes mutsuz olur. İşinizde mutlu değilseniz hayatın tüm alanında mutsuz olursunuz” dedi.  

Abbas Güçlü, öğleden sonra düzenlenen toplantıda da öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler toplantıda, sınavlar ve ailelerindeki işsiz gençler olmak üzere, yaşadıkları sorunları dile getirdiler.
 

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)