adscode
adscode

Abbas Güçlü: Her gördüğün sakallıyı deden sanma!..

Abbas Güçlü: "Nasıl ki diplomayla doktor, mühendis, öğretmen olunmuyorsa, yasayla da üniversite olunmuyor. Eğer öyle olsaydı, bugün çok farklı olurduk! Çok güzel bir atasözümüz var: Her gördüğün sakallıyı…

Abbas Güçlü: Her gördüğün sakallıyı deden sanma!..
Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yeni üniversite kurulması, yetki kanunu ve emeklilere ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren 3 kanunu onayladı. Kanuna göre, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulacak. Aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümleri yeni üniversitelere bağlanacak. Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi adlarıyla 16 devlet üniversitesi kurulacak.

Ayrıca Ankara Medipol Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi adıyla 4 yeni vakıf üniversitesi açılacak.

Abbas Güçlü eğitim gündemindeki bu konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yasayla üniversite olunmaz" dedi. Abbas Güçlü'nün tweeti büyük beğeni aldı.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)