adscode
adscode

Abbas Güçlü'den MEB'e: Öğretmen itibarı böyle mi korunacak?

Abbas Güçlü sosyal medyadan MEB'e seslenerek pedagojik formasyon şartının kaldırılmasının ne anlama geldiğini sordu.

Abbas Güçlü'den MEB'e: Öğretmen itibarı böyle mi korunacak?
Eğitim
Güncelleme : 25-Oct-18 16:28

Vizyon belgesinde pedagojik formasyon şartının kaldırılacağının açıklanması kafaları soru işaretleriyle doldururken, tepkilere de neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan bilgilendirmede, "Daha önce sertifika programı olarak uygulanan 'pedagojik formasyon' bundan böyle yüksek lisans programı haline getirilerek, Türkiye Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı olarak uygulanacak." ifadesine yer verildi.

Abbas Güçlü konuya ilişkin "Pedagojik formasyonun kaldırılması ne anlama geliyor? MEB bu konuya açıklık getirmek zorunda! Üniversitelerin adeta ticarete dönüştürdüğü formasyon kurslarını artık MEB mi verecek, yoksa ücretli de olduğu gibi herkese öğretmenlik yolu mu açılacak? Öğretmen itibarı böyle mi korunacak?" açıklamasını yaparak MEB'e seslenirken; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da pedagojik formasyon şartının kaldırılması kararına da tepki gösterdi.

Kaya, "Sayın Bakan bu eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı'nın vereceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevi formasyon dersini vermek değildir. Formasyon dersi eğitim fakülteleri tarafından uzman kişiler eliyle verilmelidir." diye konuştu.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)