adscode
adscode

ABB'den öğrencilere kantin desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına 330 TL'lik kantin desteği sağlayacak.

ABB'den öğrencilere kantin desteği
Eğitim
Güncelleme : 23-Dec-22 15:11

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı itibarıyla sosyal yardım alan ailelerin Başkent Kartlarına, çocuklarının kantin masraflarını karşılamaları için aylık kişi başı 330 TL'lik yardım yatıracak.

Önce pilot ilçelerde başlayacak olan yardımın, ilerleyen süreçte 60 bin öğrenciye ulaşması amaçlanıyor.

Sözkonusu desteğin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının faydalanabileceği, Başkent Kartlara yüklenecek bakiyelerin ise yalnızca kantin harcamalarında kullanılabileceği aktarıldı.

'En büyük projemiz yoksulluğu makus bir gelecek olmaktan çıkarmak'
Kantin desteği ile ilgili açıklamayı sosyal medya hesaplarından yapan Yavaş, "Yalnızca eğitimde değil yaşamda da fırsat eşitliği gerekiyor. Çocuklarımız için biz hep buradayız" ifadelerini kullandı.

Yavaş, videolu yaptığı açıklamada ise, şunları söyledi:

"Her gün haberlerde okula aç giden ve okulda aç kalan çocuklarımızı üzülerek takip ediyoruz. Bunlardan en etkili olanı ise okullarda açlıktan dolayı ağlayan çocukların olduğu haberdi. Bu haberler bizlerin sorumluluğunu daha da artırıyor. Bu nedenle, sosyal yardım alan ailelerimizin çocukları için yılbaşından sonra ilk olarak pilot bölgelerde, ardından da tüm Ankara’da Başkent Kartla kantin alışverişi dönemini başlatıyoruz. Öğrenci başına aylık 330 lira destekte bulunarak evlatlarımızın beslenmeleri için kıymetli bir adım atmış olacağız… SMA testi, çocuk tarama testi, kreşler, doğal gaz desteği, et desteği, kırtasiye desteği, öğrenci abonmanı, öğrenci su indirimi, ücretsiz internet, barınma merkezleri, sınav ücreti ödemeleri, teknoloji merkezleri… Bunların hepsi çocuklarımız için… En büyük projemiz, nesillerce süren yoksulluğu çocuklarımız için makus bir gelecek olmaktan çıkarıp, onların gelişimlerini ve eğitimlerini tamamlayarak aydınlık bir geleceğe sahip olmalıdır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)