adscode
adscode

Açığa alınan öğretmenler için flaş gelişme!

CHP'li Hilmi Yarayıcı MEB yetkilileriyle açığa alınan öğretmenleri konuştu sonrasında da Facebook hesabından açıklamada bulundu.

Açığa alınan öğretmenler için flaş gelişme!
Eğitim
CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, açığa alınan öğretmenlerle ilgili dün Facebook sayfasında açıklamada bulundu. Açığa alınan öğretmenlerin durumlarını görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nda bulunduğunu belirterek; açığa alınan öğretmenlerle ilgili işlemlerde sona gelindiği, çok kısa bir süre içerisinde göreve iadelerin yapılacağı, kesin ihraç yapılacak öğretmen sayısının olabildiğince aşağılara çekildiği, bu aşamada sendikalı öğretmenlere yönelik sürgün anlamına gelen başka illere atamaların söz konusu olmadığını bildirdi. Yarayıcı'nın açıklaması:

"Bugün, açığa alınan öğretmenlerimizin durumlarını görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’ndaydım. Bakanlık yetkilileriyle yaptığım görüşmede, açığa alınan öğretmenlerle ilgili işlemlerde sona gelindiği, tarih verilmemekle birlikte çok kısa bir süre içerisinde, imza aşaması tamamlanır tamamlanmaz göreve iadelerin yapılacağı, kesin ihraç yapılacak öğretmen sayısının olabildiğince aşağılara çekildiği, bu aşamada sendikalı öğretmenlere yönelik sürgün anlamına gelen başka illere atamaların söz konusu olmadığı ifade edildi. 

Açığa alma işlemlerinin başladığı ilk günden bu yana Bakanlık yetkilileriyle sürekli görüşme halindeydik. Gerek yüz yüze gerekse de telefon aracılığıyla iletişim kanallarını açık tutmaya özen gösterdik. Bakanlık yetkilileri, ileri sürdüğümüz hassasiyetlerimiz konusunda gerekli duyarlılığı gösterdiler ve ihraç sayısını en aza indirdiklerini tarafıma ilettiler. Bizim talebimiz açığa alınan, veya ihraç edilen öğretmenlerimizin tamamının görevlerine iadesidir. Her ne kadar başlangıçta söylenen rakamların çok altında ihracın gerçekleşeceği ifade edilse de, biz tüm öğretmenlerimizin görevlerine iadesi için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Zor zamanlarda somut olmayan bilgilerle umut vermenin, zaten sıkıntılı günler yaşayan eğitim emekçilerimizde yaratacağı duygusal travmanın bilinciyle, her görüşme sonrası açıklama yapmayı doğru bulmadım. Bu yüzden de uzun bir süredir açıklama yapmamıştım.

Bugün yaptığım görüşmeden edindiğim olumlu izlenimimi yukarıda saydığım nedenlerden dolayı ancak bugün sizlerle paylaşmak istedim."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)