adscode
adscode

Açık Lise Kayıt Yenileme İşlemi İçin Tarihler Uzatıldı

Kayıt yenileme işlemleri 31 Ekim 2014'e kadar uzatıldı... Açık lise kayıt yenileme için geç kalmayın!

Açık Lise Kayıt Yenileme İşlemi İçin Tarihler Uzatıldı
Eğitim
AÖL Öğrencileri dikkat! Açık Lise Güz Dönemi yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri yayınlandı AÖL Açık Lise kayıt ücretleri ne kadar?

KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPTIRACAK
Kayıt yenileme işlemleri 31 Ekim 2014'e kadar uzatıldı... Açık lise kayıt yenileme için geç kalmayın! Açık Öğretim Lisesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem (2014/1) kayıt yenileme işlemleri 18 Eylül – 31 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.
1- Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrencilerden öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik konumda olan bütün öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptırabileceklerdir. (2014-2015 Eğitim Öğretim yılı I. Döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizden öğrencilik durumu ön kayıt veya aktif olanlar kayıt yenileme işlemi yapmayacaktır.)
2012 yılı ve sonrasında ilköğretim veya ortaokulu tamamlayarak Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıranlar (tasdikname veya öğrenim durum belgesi ile örgün eğitimden gelseler bile) zorunlu eğitime tabi olduklarından her dönem kayıt yenilemek ve sınavlara girmek zorundadırlar.
2- Kayıt yenileyecek her öğrenci 20 TL katılım bedelini ilgili bankaların (Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası) şubelerine veya bankamatiklerinden kurumsal hesabına (Açık Öğretim lisesi Mesleki Açık Öğretim lisesi kayıt /yenikayıt ücreti) yatıracaklardır.
3- 27 Eylülde ek sınava katılıp mezun olamayanlar ek sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra yapılacak açıklamalar doğrultusunda kayıt yenileyeceklerdir.
4- İleriki tarihlerde cep telefonlarına bilgilendirme mesajı (SMS) gönderileceğinden öğrencilerimizin sistemdeki adres bilgileri ile cep telefonu numaralarını da güncellemeleri gerekmektedir.
5- Sistem üzerinden ders seçme butonu açıldıktan sonra öğrencilerimiz 7 Kasım 2014 tarihine kadar derslerini seçmek, gerekiyorsa sınav yeri bilgilerini güncellemek zorundadırlar.
6- İrtibat bürolarındaki eksik ders kitaplarının dağıtımı 15 Ekim 2014 tarihine kadar tamamlanacağından, eksik ders kitabı olan öğrencilerimiz bu tarihten sonra eksik ders kitaplarını Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden temin edebilirler. (Daha önceki dönemlerde kullanılan ders kitapları Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine teslim edilebilir.)
7- Sistemde fotoğrafı olamayan veya tanınamayacak durumda olan öğrencilerimiz sisteme vesikalık ölçülerindeki fotoğraflarını ekleteceklerdir. 8- Öğrencilerimiz kayıt yenileme, belge alma, danışma, ders kitaplarını alma gibi iş ve işlemlerini yaptırdığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün okul aile birliği hesabına veya makbuz karşılığında 5TL yatırmak zorundadırlar.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)