adscode
adscode

Adım adım LGS tercihleri

LGS kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçları açıklandı. 193 öğrenci, 500 tam puan alarak şampiyon oldu. Tercihler 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin LGS puanıyla alan okullar arasından 10 tercih hakkı var.

Adım adım LGS tercihleri
LGS
Güncelleme : 03-Jul-22 13:11

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran’da düzenlenen merkezi sınavın sonuçları dün açıklandı. Başvuruların 1 milyon 236 bin 313 öğrenci için otomatik olarak alındığı sınava, 1 milyon 31 bin 799 öğrenci girdi; katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. Sınavda, 48 ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Milliyet'ten Aysel Bozan Yılmaz'ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı 2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’na göre LGS kapsamındaki ortaöğretim kurumları için tercihler, 4 Temmuz’da balayacak; 20 Temmuz’da sona erecek. Yerleştirme sonuçları 25 Temmuz’da açıklanacak.

Aralarında Anadolu, fen ve sosyal bilimlerin yer aldığı bazı devlet liseleri LGS sınav puanıyla öğrenci alacak. Yine yabancı kolejlerin aralarında bulunduğu pek çok özel lise de öğrenci kabullerinde LGS’yi dikkate alacak. Adım adım tercih sistemi şöyle işleyecek:

- Öğrenciler, devlet okulları arasında merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapacaklar. Ayrıca aralarında yabancı kolejlerin de bulunduğu pek çok özel okul da LGS ile öğrenci kabul edecek.

- Özeller ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, devlet okullarını tercih edemeyecek. Tercih süresi içinde kaydını sildirirlerse tercih şansları olacak.

- Tüm öğrenciler öncelikle Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapmak zorundalar. Aksi takdirde diğer tercih ekranları açılmayacak. Burada ilk 3 okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla en fazla 5 okul tercih edilebilecek. Aynı okul türünden de en fazla 3 okul tercih şansı olacak.

- Yerel yerleştirme ekranında işlemlerini tamamlayan öğrenciler, isterlerse Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul tercih edebilecekler.

193 bin kontenjan bulunuyor

Türkiye genelinde sınavla öğrenci alan okulların toplam 192 bin 962 kontenjanı var. Anadolu liselerine 65 bin 866, fen liselerine 38 bin 850, sosyal bilimlere 10 bin 380, Anadolu imam hatip liselerine 39 bin 676, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 38 bin 190 kontenjan ayrıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)