adscode
adscode

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Üniversite

Rektör: Prof. Dr. Cavit Bircan

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Aydın 

Akademik birimleri: Aydın İktisat, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hemşirelik, İletişim, İslami İlimler, Kuşadası Denizcilik, Mühendislik, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri, Söke İşletme, Söke Mimarlık ve Tasarım, Tıp, Turizm, Veteriner ve Ziraat olmak üzere 18 fakültesi, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 3 enstitüsü, 1 Devlet Konservatuarı, 3 yüksekokulu, 19 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 23.415 ön lisans, 27.585 lisans, 3.370 lisansüstü, 340 yabancı uyruklu olmak üzere 54.710 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 249 profesör, 150 doçent, 406 yardımcı doçent, 218 öğretim görevlisi, 103 okuman, 531 araştırma görevlisi, 31 uzman olmak üzere toplam 1.688 akademik personeli var. 

Burs olanakları: KYK burslarının yanı sıra öğrenciler, üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı çalışabiliyor. 

Yurt olanakları: Aydın Merkezde Kampüs alanında KYK’ya ait erkek öğrenci yurdu, Işıklı’da KYK’ya ait kız öğrenci yurdu var. Efeler’de 2, Nazilli’de 2, Karacasu’da 2, Söke’de 2 olmak üzere üniversiteye katılan binalar, kız ve erkek yurduna dönüştürülecek.

Öğrenci kulübü sayısı: 62 topluluk mevcut.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Her geçen gün artan bölümleriyle bölgede insan gücü, bilgi, eğitim, iş ve sosyal hizmetler konusunda önemli bir kaynak oluşturan Adnan Menderes Üniversitesi olarak, geride bıraktığımız akademik yıl içerisinde çok önemli ve güzel gelişmeler yaşadık. 

Üniversitemize yeni katılan 4 fakülteyle birlikte fakülte sayımız 18’e yükseldi. YÖK tarafından kurulması onaylanan Sağlık Bilimleri, Güzel Sanatlar, Hemşirelik ve İslami İlimler fakülteleri ile ADÜ Ailesi büyümeye, Aydın’ın ve Üniversitemizin marka değerini yükseltmeye devam ediyor. Temel hedefimiz “Kendi çocuklarımızı gönül rahatlığıyla gönderebileceğimiz birimler, bölümler oluşturmak.” Üniversitenin birimlerini modern çağa uygun teknolojik alt yapılarla donatarak, öğrenciler arasında bir köprü görevi üstlenecek nitelikli bir akademik kadro oluşturmayı amaçlıyoruz. Tüm bunları gerçekleştirirken aynı zamanda öğrencileri sosyal ve kültürel doyuma ulaştırmayı da hedefliyoruz.

Kuruluş tarihi göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin pek çok köklü üniversitesini geride bırakan Üniversitemiz, özellikle son dönemde gerçekleştirdiği eğitim ve yatırım hamleleriyle adından sıkça söz ettirirken doluluk oranlarının yüksekliğiyle de öğrencilerin tercihi olmaya devam ediyor. Gerçekleşen yatırımlarla ADÜ’nün bilim ve teknoloji dünyasının vazgeçilmez bir parçası olmaya devam edeceğinin kanıtı, Merkez Kampüs’te kurulması planlanan Teknokent. Üniversitemizin önderliğinde kurulacak Teknokent, Ar–Ge ve inovasyon çalışmalarına zemin hazırlayarak üniversite-sanayi işbirliğinde adımlar atılmasında etkin ve itici bir güç olacak. Ulusal ve uluslararası yatırımcıların aynı çatı altında çalışılabilmesine imkân sunulacak.

Üniversitemiz, Aydın halkı ile üniversitenin bütünleşmesi adına gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de gündemde. Örneğin kan bağışında ülke genelinde tüm üniversiteleri geride bırakan ADÜ, sosyal sorumluluk alanında da iddialı. Aydın için önemimizin bilincinde olarak, ilimizin sahip olduğu potansiyellerin işlenmesine katkıda bulunacak insan gücünü yetiştirmeye devam edeceğiz.

İletişim bilgileri: www.adu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)