adscode
adscode

​AES Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavını Boykot Ediyor

Anadolu Eğitim Sendikası öğretmenliğin bir ihtisas mesleği olduğundan hareketle, mesleği icra edecek olanların liyakatli olmasını, liyakatli olanların da atanmasını savunur.

​AES Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavını Boykot Ediyor
Sendikalar

Adaylık süreci, öğretmene yoğun danışma ve destek verilmesi gereken bir uyum dönemi olup; memuriyeti sonlandıracak adli ve hukuki dayanak olmaksızın öğretmen aleyhine işlem tahsis edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavlar aşarak atanmış, bir öğretim yılını da başarılı bir performansla sınıfta tamamlamış aday öğretmeni YENİDEN sınava alması asla kabul edilemez.

Halen Anayasaya aykırılık yönünden Anayasa Mahkemesi gündeminde olan, ilgili yönetmeliği 28.04.2015 Tarihinde iptali için sendikamızca Danıştay’a taşınan bu ayıplı sınav bizim için peşinen YOK HÜKMÜNDEDİR! Yargı zamanında ve gereğince karara bağlamazsa 11 Ekimde yapılması planlanan sınavda AES yönetici ve üyeleri görev almayacak, haksızlıktan ücret nemalanmayacaktır.
Merkez Yönetim Kurulumuzun 1.10.2015 Tarih ve 496 Sayı ile aldığı sınav boykotu karar metni aşağıda olup; iş kolumuzdaki TÜM EĞİTİM SENDİKALARINI bu boykota katılmak üzere davet ediyor, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bürokratlarını sınavlarıyla baş başa bırakmak gerekir diyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri sendika genel merkez adresinde karar yeter sayıda toplanarak; 11 Ekim 2015 Pazar günü yurt genelinde yapılması planlanan, iptali için sendikamız tarafından yargıya taşınan MEB ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ SINAVI’nın; sendika temsilci ve üyelerimiz tarafından boykot edilerek, bir yanlışa ve ayıba ortak olunmaması yönündeki kararı oy birliği ile almışlardır.
Anadolu Eğitim Sendikası Merkez Yönetim Kurulu

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)