adscode
adscode

AES: EĞİTİMDE ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nihat Örs, yüz yüze ve uzaktan eğitimde karşılaşılan durumların veli, öğrenci ve eğitim çalışanları açısından zor günler yaşattığını belirtti.

AES: EĞİTİMDE ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
Sendikalar

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nihat Örs, yüz yüze ve uzaktan eğitimde karşılaşılan durumların veli, öğrenci ve eğitim çalışanları açısından zor günler yaşattığını belirtti. Alınan kararların salgın döneminde kaygılara sebep olmaması gerektiğini söyledi. Nihat Örs. açıklamasında şöyle dedi:

“Salgınla mücadelenin her alanda yoğun bir şekilde birçok fedakârlıklarla sürdürüldüğü şu dönemde eğitimdeki uygulamaların endişe verici olduğunu görmekteyiz. Bir taraftan yüz yüze eğitime ara verilirken diğer tarafta 8. ve 12. sınıflara yüz yüze derslerin, sınavların, kursların devam etmesi,  eğitim çalışanlarının aşılanmasının öngörülen zaman diliminde yapılamaması yaşanılan endişelerin artmasına sebep oluyor. Hastalanan ve vefat eden öğretmenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yeni virüsün öğrencilerde de ağır seyretmeye başlaması yüz yüze eğitimin ne kadar büyük bir risk taşıdığını gösteriyor. Önceden yapılacağı açıklanan ara sınıfların sınavlarının salgının artması gerekçe gösterilerek ertelenmesi, şu an devam eden sınavların neden yapıldığı sorusunu akla getiriyor. Ani ve gecenin bir vaktinde alınan kararlar öğrenci ve öğretmenlerde motivasyonu düşürüyor. Okul idareleri alınan kararları uygulamakta zorlanıyor. Bu sorunların oluşmaması için sendikamızın dile getirdiği Eğitim Kurulu bir an önce oluşturulmalıdır. Öğrenci ve öğretmenlerin internet erişimleri noksansız bir şekilde karşılanmalıdır. Öğrenci ve öğretmenlere teknolojik destek verilmelidir. Okullar aç kapat yapılanarak her şeyi sil baştan düzenlenmek zorunda kalınmamalıdır. Bizler Bakanlığımıza bu zorlu dönemde sahadan bilgiler aktararak, çözüm önerilerimizi sunarak katkı vermek istiyoruz. Eğitimin telafisi zordur. Bu yüzden zaman kaybına tahammülümüz yok. En verimli bir eğitim ortamı sağlamak hepimizin önceliğidir.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)