adscode
adscode

AES: Enflasyon farkı zam değildir

BASK Genel Sekreteri ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici açıklanan Aralık ayı enflasyonundan sonra açıklamalarda bulundu.

AES: Enflasyon farkı zam değildir
Sendikalar
Güncelleme : 04-Jan-22 16:37

 

Açıklamaları şöyle;

Bilindiği gibi memur ve emeklileri 2021 yılının ilk altı ayı için Ocak ayında %3 artış almış ve ilk altı aylık enflasyon %8.45 çıkmıştı. 2021 ikinci altı ayı için ise yine %3'lük artış alınmış ancak Temmuz ayında %1.80, Ağustos ayında % 1,12, Eylül ayında % 1.25, Ekim ayında %2,39, Kasım ayında %3,51 ve Aralık ayında % 13.58 artan enflasyon ile memur ve emeklilerinin aldıkları ücret enflasyon karşısında ezilmiştir. Verilen artışın yaklaşık 6 katı enflasyon farkı oluşmuştur.

6. Dönem toplu sözleşme gereği Ocak ayında %5 artış alacak olan memur ve emeklilerine enflasyon farkı da ilave edilecektir. Yılardır enflasyon altında kalan artışlara verilen enflasyon farkı ZAM değildir.

Kaldı ki TUİK’ in açıkladığı veriler sahadaki gerçeklerle uyuşmadığı halde memur ve emeklilerinin aldıkları artışlar sadece bu yıl değil, yıllardır TUİK enflasyonun dahi altında kalmıştır.

Asgari ücretin %50 arttığı, gerçek enflasyonun çok daha fazla olduğu, yılın ilk gününde bile doğalgaza %25, elektriğe %50-130 ZAM yapıldığı bir dönemde memur ve emeklilerine en az %50 EK ZAM şarttır!


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)