adscode
adscode

AES: Engelli Öğretmenlere Engel Olunmamalı

Anadolu Eğitim Sendikası, engelli öğretmenlerin yurt dışı öğretmenlik sınavlarına başvurularının reddedilmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yaptı.

AES: Engelli Öğretmenlere Engel Olunmamalı
Sendikalar
Güncelleme : 25-May-21 16:05

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Milli Eğitim Bakanlığına, engelli öğretmenlerin yurt dışı öğretmenlik sınavlarına başvurularının reddedilmesi ile ilgili başvuru yaparak hazırlanan kılavuzlarda bu konunun gözden geçirilmesini ve fırsat eşitliği sunularak öğretmenlik yapabilen engelli bireylerin sınav başvurularının da alınmasının gerektiğini ifade etti.

Konuya ilişkin AES'ten yapılan açıklamada:"Bilindiği üzere; gerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ilgili maddelerinde gerekse Ülkemizin kabul ettiği ve katıldığı Uluslararası Çalışma Örgütünün(ILO) ilgili sözleşmelerinde engelli vatandaşlarımız korunması ve sosyal hayata uyumlarının sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması yazmaktadır. Ancak engelli öğretmenlerimizin yurt dışı öğretmenlik sınavlarına başvuruları reddedilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına konu ile ilgili başvuru yaparak hazırlanan kılavuzlarda bu konunun gözden geçirilmesini ve fırsat eşitliği sunularak öğretmenlik yapabilen engelli bireylerin sınav başvurularının da alınmasının gerektiğini ifade ettik." sözlerine yer verildi.

 

 AES'in MEB'e yaptığı başvuru:


Sayı : 2264-21/6303 Tarih:24/05/2021
Konu: Engelli Öğretmenler Yurt Dışı Sınav Başvurusu

 

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
YÜKSEKÖĞRETİM VE YURT DIŞI EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


İlgi: a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
b) 10/07/1999 Tarih ve 23751 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan 159 No’lu Mesleki
Rehabilitasyon ve İstihdam (Sakatlar) Sözleşmesi

Bilindiği üzere; gerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ilgili maddelerinde gerekse Ülkemizin kabul ettiği ve katıldığı Uluslararası Çalışma Örgütünün(ILO) ilgili sözleşmelerinde engelli vatandaşlarımız korunması ve sosyal hayata uyumlarının sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması yazmaktadır. İlgi b) sözleşmesine göre çalışanlar arasında fırsat eşitliğinin kurulması gerekliliğine vurgu yapılmıştır.

Ancak engelli bireyler arasında fırsat eşitliği sunulması gerekirken, öğretmenlerimizin yurt dışı öğretmenlik sınavlarına başvuruları kılavuzlarda yapılan açıklamalar ile reddedilmektedir. Konuyla ilgili engelli öğretmenlerimiz lehine idare mahkemesi kararları da mevcuttur. Bakanlığınız tarafında hazırlanan kılavuzlarda bu konunun gözden geçirilmesini ve fırsat eşitliği sunularak öğretmenlik yapabilen engelli bireylerin yurt dışı sınav başvurularının da alınmasının bir gereklilik olduğunu belirtmek isteriz.

Gereğini arz ederiz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)