adscode
adscode

AES: Özel eğitim öğretmenlerinin yöneticilik başvurusu engellenmemeli

Anadolu Eğitim Sendikası, özel eğitim öğretmenlerimizin bünyesinde özel eğitim sınıfı bulunan okullara da yöneticilik başvurusu yapabilmesini talep etti.

AES: Özel eğitim öğretmenlerinin yöneticilik başvurusu engellenmemeli
Sendikalar
Güncelleme : 01-Sep-21 19:38

AES:  ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN YÖNETİCİLİK BAŞVURUSU ENGELLENMEMELİDİR

     Bilindiği üzere özel eğitim öğretmenleri uygulama-iş okulları dahil ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okullar bünyesinde bulunan özel eğitim sınıflarında da görev yapmaktadır. Durum bu halde olmasına rağmen özel eğitim öğretmenleri, bu görevlendirme takviminde yöneticilik için sadece özel eğitim okulları ve halk eğitim merkezlerine başvuru yapabilmektedir.

      Anadolu Eğitim Sendikası olarak, Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yaparak, bunun yanlış olduğunu ve özel eğitim öğretmenlerimizin bünyesinde özel eğitim sınıfı bulunan okullara da yöneticilik başvurusu yapabilmesini talep ettik.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 

 

 Sayı : 2318-21/6359                                                                                      Tarih:31/08/2021

 Konu: Özel Eğitim Öğretmenleri Yöneticilik Başvurusu

 

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

    İlgi:  a) 17/04/2015 Tarih ve 29329 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Milli Eğitim

                  Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

  1. b) 21/06/2018 Tarih ve 30455 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Milli Eğitim

                  Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği

 

 

              Bilindiği üzere özel eğitim öğretmenleri uygulama-iş okulları dahil ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okullar bünyesinde bulunan özel eğitim sınıflarında da görev yapmaktadır. Durum bu halde olmasına rağmen özel eğitim öğretmenleri, bu görevlendirme takviminde yöneticilik için sadece özel eğitim okulları ve halk eğitim merkezlerine başvuru yapabilmektedir. Aylık karşılığı okutabileceği dersleri bulunan yönetici adayı öğretmenlere yönetmeliğe uygun olarak kolaylık sağlanmalı ve bünyesinde özel eğitim sınıfları bulunan okullara da görevlendirme yapılabilmelidir.

               Konuyla ilgili bir düzenleme yapılarak özel eğitim öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilmelidir ve bundan sonraki süreçlerde buna dikkat edilmesini talep etmekteyiz.


               Gereğini arz ederiz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)