adscode
adscode

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Solak

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Afyonkarahisar 

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mühendislik, Teknik Eğitim, Teknoloji, Tıp, Turizm, Veteriner olmak üzere 15 fakültesi, 5 enstitüsü, 6 yüksekokulu, 15 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 16 bin 918 ön lisans, 24 bin 197 lisans, 3 bin 737 lisansüstü olmak üzere toplam 44 bin 852 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 113 Profesör, 107 Doçent, 335 Yrd. Doç. 278 öğretim görevlisi, 51 okutman, 433 araştırma görevlisi, 49 uzman, toplam 1366 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: KYK ile yapılan anlaşma gereği 110 öğrenciye, AKÜ ile Üniyurt Yükseköğretim Kız-Erkek Öğrenci Yurdu ile yapılan anlaşmayla 53 öğrenciye barınma bursu, 500 öğrenciye öğle yemeği yardımı verilmekte. 

Yurt olanakları: Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde 2 bin 145 kapasiteli Üniyurt özel yurdu var. İl genelinde KYK’ya ait 6.115 yatak kapasiteli yurt bulunuyor. Kampüs yakınında apart otel olarak tabir edilen çok sayıda 1+1 stüdyo daireler de öğrencilerin istifade edebileceği barınma olanakları arasında yer alıyor. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle anlaşmaları: Yurt dışında 130 üniversite ile Erasmus öğrenci değişimi anlaşması var. Mevlana Değişim Programı kapsamında AKÜ’nün Makedonya, Malezya, Amerika, Japonya, Pakistan, Gürcistan, Ürdün, Azerbaycan, Sri Lanka, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kırgızistan, Tunus, Romanya, Slovakya, Kazakistan ve Lübnan’da bulunan 21 üniversite ile anlaşması bulunuyor. 

Öğrenci kulübü sayısı: 46 öğrenci topluluğu ve 36 öğrenci kulübü var. 

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Üniversiteler kendini yenileyebilen, değişime ayak uydurabilen, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen, öğrenmeyi öğreten, çok sesliliğe önem veren, uluslararası arenada yer tutabilen özgün bir kurum olmalıdır. Afyon Kocatepe Üniversitesi, kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlayan, çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, proje tabanlı araştırmalarla inovasyon ve patent üretmeyi hedefleyen, ‘yaşayarak öğrenme’ ve ‘sürekli eğitim’ tekniklerini etkin kılabilen, geleceğin ideal üniversitesi olmak için var gücüyle çalışan bir kurumdur. Bunları yapabilecek akademik ve maddi altyapı imkânlarına sahip bir üniversitedir. Ayrıca yerleşim bölgesi olarak Ankara’ya 256 km, Antalya’ya 292 km, İzmir’e 327 km, İstanbul’a 460 km, Konya’ya 223 km, Mersin’e 616 km, Muğla’ya 370 km yakın konumda olması tercih edilmesinde büyük etken.

İletişim bilgileri: www.aku.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)