adscode
adscode

Ağbal: Üniversite sayımız 111'e çıktı, eğitime erişim arttı

Türkiye'de 2002 yılında 50'nin biraz üzerinde üniversite bulunduğunu anımsatan Ağbal, şu anda bu sayının 111'e çıktığını yani eğitimi hem kapsam olarak genişlettiklerini hem de eğitime erişimi artırdıklarını…

Ağbal: Üniversite sayımız 111'e çıktı, eğitime erişim arttı
Eğitim
Ağbal, Türkiye'nin tam da yepyeni bir sıçramanın eşiğinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Teknolojide çok farklı, yeni şeyler oluyor. Eğer Türkiye buna uyum sağlarsa dünya rekabet liginde üst sıralarda yer alacak, dünya üretiminden, bilgi ekonomisinden daha fazla pay alacak ama bu sıçramayı başaramazsak o takdirde geri sıralarda kalacağız. Türkiye bugün küresel jeopolitik içerisinde birçok meydan okumayla karşı karşıya ama kendimiz açısından bakacak olursak bizim en büyük meydan okumamız, değişen bu dünya düzeninde Türkiye'yi hem siyaset hem jeopolitik hem teknolojik hem de üretim olarak çok daha ileri sıralara taşımak. Onun için diyoruz ki Türkiye'de daha fazla demokrasi olsun, demokrasi, siyaset, siyaset sistemleri, yönetim sistemleri güçlensin ve böylelikle çok daha açık bir toplum, çok daha güçlü hükümet ve yönetim sistemi oluşsun istiyoruz. Bunları inşallah hep beraber yapacağız."

Türkiye'de 2002 yılında 50'nin biraz üzerinde üniversite bulunduğunu anımsatan Ağbal, şu anda bu sayının 111'e çıktığını yani eğitimi hem kapsam olarak genişlettiklerini hem de eğitime erişimi artırdıklarını söyledi.

Ağbal, Ar-Ge'ye Türkiye'nin bugün harcadığı paranın 2002'dekinin iki katı olduğuna dikkati çekerek, "Eğer Türkiye ekonomide, teknolojide ileriye gitmek istiyorsa geldiğimiz seviye, ulaşmamız gereken seviyenin 3'te 1'i. Dolayısıyla bizim bulunduğumuz seviyeden üç kat daha ileri seviyeye gelmemiz lazım. Bunu da inşallah ülke olarak başaracağız." dedi.



AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)