adscode
adscode

Ağrı Geçitveren İlköğretim Okulu öğrencileri İstanbul'da

FMV Işık Okulları’nın iki yıldır sürdürdüğü ‘Doğu’da Bir Kardeşim Var’ projesi kapsamında Ağrı’nın Geçitveren Köyü’nden 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencileri ilk kez İstanbul’a geldi.

Ağrı Geçitveren İlköğretim Okulu öğrencileri İstanbul'da
Lise
Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinin misafir edeceği 12 öğrenci, 1 haftalık yaz okulu boyunca hem çeşitli alanlarda derslere ve sosyal aktivitelere katılacak hem de İstanbul’da keyifli zaman geçirecek.

İki yıl önce FMV Erenköy Işık Lisesi öğrencileri tarafından başlatılan ‘Doğu’da Bir Kardeşim Var’ projesi kapsamında Ağrılı öğrenciler, unutulmaz bir hafta için İstanbul’a geldi. İstanbul’a ilk kez gelen 12 öğrenci, bir hafta boyunca, FMV Erenköy Kampüsünde yaz okuluna katılacak. İki öğretmen eşliğinde gelen kardeş okul öğrencilerine yaz okulu boyunca FMV Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri refakat edecek.

Ağrılı öğrenciler hafta boyunca yüzmeden matematiğe, tenisten İngilizce’ye, çeşitli branşlarda etkinliklere katılacak. FMV Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri, tüm etkinliklerde Ağrılı kardeşlerine rehberlik de yapacak.

Yaşları 10 ila 12 arasında değişen 12 öğrenci, yaz okulunun yanı sıra İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini de tanıma fırsatı bulacak. Sunay Akın Oyuncak Müzesi, Topkapı Saarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii gibi yerler de gezilecek.

Işık’lı öğrenciler, müzikalden kazandıkları para ile kardeşlerini ağırlayacak

Ağrılı miniklerin İstanbul’daki tüm masrafları, FMV Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinin Mayıs ayında, Cengiz Çevik yönetiminde sahneye koyduğu, Ekrem ve Cemal Reşit Rey’in ölümsüz opereti Lüküs Hayat’ın bilet geliri ile karşılanacak.



Doğu’da Bir Kardeşim Var Projesi

FMV Erenköy Işık Lisesi öğrencileri tarafından 2013 yılında başlatılan ‘Doğu’da Bir Kardeşim projesi kapsamında  Ağrı Geçitveren Köyü İlköğretim Okulu’na 16 bilgisayardan oluşan bir laboratuvar ile kütüphane kurulmuştu. Geçtiğimiz yıl, FMV Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan 18 kişilik bir grup, Ağrı’ya ziyarette bulunarak Geçitveren Anaokulu binasını boyamış, anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine oyuncak, giysi ve eğitim malzemeleri bağışlamıştı. Işıklılar ayrıca Ağrı’nın Taşlıçay Anadolu Lisesi sınıf birinci ve ikincilerine de tablet bilgisayar hediye etmişti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)