adscode
adscode

Ağrılı ve Hakkarili öğrenciler Muğla'yı gezdi

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi ile Hakkari ve Ağrı'dan gelen öğrenciler, Muğla'daki antik kentleri, tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Ağrılı ve Hakkarili öğrenciler Muğla'yı gezdi
Eğitim
Proje kapsamında kentte misafir edilen 105 öğrenci, Menteşe ilçesindeki tarihi Arasta Çarşısı, Yağcılar İş Hanı, Saatli Kule, Konakaltı Kültür Merkezi, Muğla Müzesi ve Kurşunlu Camisi'ni ziyaret etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine geçen öğrenciler, hayvanat bahçesini gezdi. Öğrenciler, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde de bir süre spor yaparak Muğla Gençlik Merkezi Hayalhane Tiyatro Grubu'nun oyunlarını izledi.

Öğrenciler daha sonra Köyceğiz ilçesine hareket etti.
Projeyle pek çok ilki yaşadıklarını aktaran çocuklar, Muğla’nın eşsiz güzelliklerini görmekten mutlu olduklarını, ilk defa uçağa bindiklerini dile getirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, projede arkadaşlık, kardeşlik, dostluk, sevgi, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Proje kapsamında Muğla'ya gelen son grubu Ağrı ve Hakkari'den misafir ettiklerini belirten Öçalmaz, bugüne kadar 3 bin 470 çocuğun Muğla ve ilçelerinde ağırlandığını bildirdi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)