adscode
adscode

Ağustos Atamalarında sayı 50 bin olabilir

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu bu konuda hükümetin atama sayısını artırması için yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Ağustos Atamalarında sayı 50 bin olabilir
Sendikalar

Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarında aslan payını İngilizce ve Rehberlik branşları alacak

 

 Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu 1 Mayıs kutlamalarından sendikalara ve öğretmen atamalarına kadar birçok konuya açıklık getirdi. Gündoğdu Ağustos ayında atama bekleyen öğretmenlere verilen 40 bin sayısının artırılması için çaba harcadıklarını belirterek 'Ancak biz bu sayının en az 50 bin olmasını ümit ediyoruz.  40 bin atama kesin; sayı 50 bin olabilir. Öğretmen ihtiyacının açık kalmayacak şekilde Ağustos ayında tamamlanmasını istiyoruz' dedi.


ATAMALARDA BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK

Bu arada Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarında aslan payını İngilizce, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Fen Teknoloji, Türkçe ve Matematik Öğretmenliği alacak. Ağustos atamalarında şubat atamasında olduğu gibi sadece doğu bölgeleri değil, batı bölgelerine de ciddi sayıda atama yapılacak. Özellikle batı bölgelerinde bulunduğu halde, çeşitli sebeplerden ötürü norm kadro sıkıntısı çeken okullara atamalar yapılacak. Bu kararın temel sebebi ise bakanlığın, Merkezi Ortak Sınavlara katılan öğrencilerin okullarında yaşanan öğretmen yetersizliği sıkıntılarının 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren minimum seviyeye çekmek istemesi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)