adscode
adscode

Aileler çocuklarının yeteneklerini bilmiyor

Paribu’nun araştırmasına göre ailelerin yüzde 75,5’i çocuğunun sporcu olmasını istiyor ancak yüzde 64,5’i hangi spor dalına yatkın olduğunu bilmiyor.

Aileler çocuklarının yeteneklerini bilmiyor
Eğitim

Kripto varlık işlem platformu Paribu, 2021’de oluşturduğu Team Paribu ile hem sporcuları destekliyor hem de onların başarı hikâyelerini çocuklara ve gençlere ulaştırıyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre İhtiyaç Haritası ile yürütülen Team Paribu Seninle Projesi kapsamında da gençler için spor malzemeleri sağlayan kurum, İstanbul’dan Diyarbakır’a 5 bin 720 öğrenciye ulaştı. Projenin son durağı olan Şanlıurfa Siverek’teki Yavuz Selim İlkokulu’nda binden fazla spor malzemesi okula teslim edilirken DasDas’ın moderatörlüğünde etkinlikler düzenlendi; milli karateci Dilara Bozan ve milli eskrimci Deniz Selin Ünlüdağ çocuklarla buluştu.

‘Engelleri kaldırıyor’

Etkinlikteki konuşmasında Türkiye’nin spor ülkesi olma potansiyeline dair inançları doğrultusunda Team Paribu’yu kurduklarını belirten Paribu CEO’su Yasin Oral, “İhtiyaç Haritası ile hayata geçirdiğimiz Team Paribu Seninle Projesi de gençlerin sporla buluşması için var olan engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Mayıstan bu yana 15 okula giderek 5 bin 720 öğrenciye ulaştık” dedi.

İhtiyaçların karşılanmasının yanı sıra çocuklara ve öğretmenlere istedikleri bir şeyin gerçek olabileceği umudunu yaşatmak istediklerini aktaran İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Aslan ise “İnsanların hayallerini gerçekleştirebileceklerine inanmaları yolunda umudun itici bir güç olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bugün hep birlikte güzel bir hikâye daha yazdık” diye konuştu.

Pahalı bir uğraş

Paribu’nun hazırladığı Spor ve Spor Dalları Hakkında Algı Araştırması ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. Öne çıkanlar şöyle: 

- Katılımcıların yüzde 75,5’i çocuğunun sporculuk mesleğini yapmasını istiyor. Ancak yüzde 64,5’i çocuğunun hangi spora yatkın olduğunu bilmiyor.

- Okulla beraber spor kariyeri yapılır mı sorusuna yüzde 79’u evet cevabını verdi.

- Yüzde 28,8’i spor ekipmanlarına bütçe ayırırken, yüzde 45,2’si sporun pahalı bir uğraş olduğu görüşünde. 

- Yüzde 29,3’ü spor yapmanın sağlık açısından fayda sağladığını düşünüyor. Yüzde 21,5 ile vücut gelişimi, yüzde 17,5 ile sosyallik ve yüzde 9 ile psikolojik destek sağladığını düşünüyor. 

- Katılımcıların popüler spor dalları dışında en çok bildikleri spor dalı yüzde 63,3 ile karate. en az bilinen ise yüzde 16,8 ile MuayThai.

‘Spora ilgim arttı’

Milli karateci Dilara Bozan ve milli eskrimci Deniz Selin Ünlüdağ ile spor yapan çocuklar, eğlenceli bir gün geçirdiler. Etkinliğe katılan Ada Çetindağ, spora ilgisinin arttığını söylerken Nehir Başaranoğlu da karateci olmaya karar verdiğini dile getirdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)