adscode
adscode

AKADEMİLİ 191 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

Üniversiteye hazırlıkta yüzlerce kişiye hizmet veren Sarıyer Akademi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) de büyük bir başarıya imza attı.

AKADEMİLİ 191 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI
Eğitim

Sınavlara Sarıyer Akademi’de hazırlanan 191 öğrenci üniversiteli oldu.

Kuruluşunun 3’üncü yılında olmasına rağmen her sene başarısına başarı katan Sarıyer Akademi, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarına öğrencilerini yerleştirdi. Üniversite sınavına giren 220 öğrenciden 191’i Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarına yerleşti. Üniversiteyi kazanan 191 öğrenciden 71’i mühendislik, 4’ü diş hekimliği, 11’i tıp fakültesi, 9’u hukuk fakültesi, 5’i eczacılık, 91’i ise diğer bölümleri kazandı. Üniversite bazında ise öğrencilerin 5’i Boğaziçi Üniversitesi, 3’ü Dokuz Eylül Üniversitesi, 11’i İTÜ, 2’si ODTÜ, 2’si Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, 17’si İstanbul Üniversitesi, 19’u Marmara Üniversitesi, 6’sı Mimar Sinan Üniversitesi, 18’i Yıldız Teknik Üniversitesi, 108 öğrenci ise diğer üniversitelere yerleşti.

ÖĞRENCİLERİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Sınavlarda üstün başarılara imza atan öğrenciler Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Ziyarette öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabı ve kalem hediye edildi. Öğrencilere teşekkür eden Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey, “Sarıyer Akademi olarak başladığımız yerden üstüne koyarak devam ediyoruz. Zor bir süreçten geçen öğrencilerimiz her şeyin en iyisine layık. Sarıyer Akademi’den 3 kuşak mezun ettik. Bizler bundan sonra da sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.

BİZ SADECE ÖĞRENCİ YETİŞTİRMİYORUZ, ADAM YETİŞTİRİYORUZ

Her fırsatta eğitimde fırsat eşitliğini savunan Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Akademi’nin liderleri yetiştireceğini söyledi. Başkan Genç, “Eğitime dair her bir damla suyun çok büyük göller oluşturduğunu biliyorum. Burası bir örnek... Çocuklarımız bu sayede ayaklarını yere sağlam basacak. Biz idealleri olan çocukların önünü açtık, onlar da ilerledi. Hedefimiz en iyisini yapmak. Biz sadece öğrenci yetiştirmiyoruz, adam yetiştiriyoruz. Bizim için en büyük teşekkür sizlerin başarısıdır” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)