adscode
adscode

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

...

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Mustafa Ünal
Kuruluş tarihi: 1982
Bulunduğu il: Antalya
Akademik birimleri: 24 fakülte, 7 enstitü, 1 yüksekokul, 1 konservatuvar, 12 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 2081’i uluslararası öğrenci olmak üzere yaklaşık 73.000 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 447 profesör, 316 doçent, 460 Dr. öğretim üyesi, 623 öğretim görevlisi, 716 araştırma görevlisi olmak üzere 2562 akademik personeli görev alıyor.
Burs olanakları: Ekonomik yönden desteğe ihtiyacı olan öğrencilere eğitim hayatlarını kolaylaştırmak, başarılarını ödüllendirerek motive etmek amacıyla çeşitli yerel, ulusal vakıf ve derneklerle sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar, özel şahıs ve işletmelerden karşılıksız burs sağlanıyor.
Yurt olanakları: Öğrenciler için kampüste KYK’ya bağlı Elmalılı Hamdi Yazır Öğrenci Yurdu, Akdeniz Yurdu, Bezm-i Alem Valide Sultan Öğrenci Yurdu, Muratpaşa Öğrenci Yurdu ve kampüs civarında Ahmet Hamdi Akseki Öğrenci Yurdu bulunmakta. Yurtlar, 4571 kız öğrenci, 5462 erkek öğrenci olmak üzere 10033 yatak kapasitesine sahip.
Öğrenci kulübü sayısı: 74 kültür topluluğu ve 17 spor topluluğu bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Erasmus+ Programı, YÖK Mevlana ve Farabi Değişim Programları, Bologna Süreci, IAESTE Staj Programı, Free Mover Programı, Ortak Diploma Programları ile bu programlar kapsamında birçok ülkeyle ikili işbirliği anlaşmaları mevcut. Erasmus+ kapsamında farklı ülkelerden 238 üniversite ile anlaşması var. Ayrıca 29 farklı ülke ile 88 Mevlana Değişim Programı protokolü bulunmakta.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Eğitimde ve bilimde öncü anlayışıyla ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Akdeniz Üniversitesi eğitim kalitesi, yetkin akademik kadrosu, bilimsel araştırma ve uygulamaları, sürekli gelişen altyapısıyla dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor. Uluslararası vizyon sahibi gençler yetiştirmeyi amaç edinen Akdeniz Üniversitesi kaliteli eğitimin yanı sıra öğrenci odaklı yaklaşımı, eşsiz güzellikteki kampüsü, barınma, ulaşım, sosyal imkânlar, kültür, sanat ve sportif etkinlikleriyle öğrencilere evrensel standartlarda bir öğrenim hayatı sunuyor.
İletişim bilgisi: http://www.akdeniz.edu.tr/


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)