adscode
adscode

Akdeniz Üniversitesi rektör seçimi için sandık başında

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 1150 öğretim üyesi, rektör adayını belirlemek üzere sandık başına gitti. Seçimde, adaylığını açıklayan 7 isim yarıştı

Akdeniz Üniversitesi rektör seçimi için sandık başında
Eğitim
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Hüseyin Basım, Prof. Dr. İbrahim Demir, Prof. Dr. İsmail Boztosun, Prof. Dr. Muharrem Certel, Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Prof. Dr. Nevzat Çevik adaylığını açıkladı. Bugün yapılan seçimde, yaklaşık 1150 akademisyen oy kullanacak.

Seçim sandığının yer aldığı AÜ Atatürk Konferans Salonu'na sabah erken saatlerde gelen 7 rektör adayı, giriş kapısı önünde öğretim üyelerini kapıda karşılayarak hepsiyle tek tek tokalaştı.

TELEFON HASSASİYETİ

Salonda yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından seçimin yapılacağı bölüme geçen rektör adayları için divan kurulu oluşturuldu. Vekil Rektör Mustafa Ünal, seçimin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda sonucuna ulaşması için temennide bulundu.

Divan kurulu sandıkların hepsini tek tek açarak boş olduğunu tüm salona gösterdi ve ardından sandıklar mühürlendi. Oylama sırasında oy pusulasının fotoğrafının çekilmemesi için Divan Kurulu Başkanı Prof. Dr. Meral Gültekin, özellikle uyarıda bulundu. Telefonlarla birlikte paravana girilmemesi için ayrı bir masa hazırlandığını belirten Gültekin, "Telefonlarımızla lütfen oy kullanma işlemi yapmayalım. Oy pusulasının fotoğrafını çekmemek için bir masa hazırladık. Herkes telefonunu ya buraya bırakıp oy kullansın ya da bir arkadaşına versin. Öğretim üyelerine yakışır bir şekilde bu duruma hassasiyet gösterelim" dedi.

Saat 16.30'a kadar sürecek oylama sonunda 7 olan aday sayısı oy oranlarına göre 6'ya düşürülerek YÖK'e bildirilecek. YÖK ise aday sayısını 3'e düşürerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Seçim takvimi, Cumhurbaşkanı'nın bu isimlerden birini rektör atamasıyla son bulacak.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)