adscode
adscode

Akıllı Güneş Bankları

Güneş panelleri, banklarda akıllı cihazları şarj edecek, gece aydınlatma sağlayacak.

Akıllı Güneş Bankları
Üniversite
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Aylin Ertürk, geliştirdiği kent mobilyasıyla güneş enerjisinden yararlanarak hem aydınlatma işlevi görecek hem de telefon veya tabletleri şarj edecek.

Ertürk, “Valari” adını verdiği tasarımıyla güneş enerjisinden yararlanmayı hedeflediğini belirterek, “Güneş, en büyük enerji kaynağımız. Bu enerjiyi de günlük yaşamımız içerisinde nasıl kullanabiliriz, sorusuna yanıt aradım. Kent mobilyaları da kent yaşamımızda önemli bir yer tutuyor. Yorulduğumuzda dinlenmek için oturduğumuz alanlarda hayatımızın vazgeçilmezleri arasına giren akıllı cihazlarımızı da şarj edebileceğimiz bir tasarım gerçekleştirdim” dedi.




‘USB Girişli Bank’
Kent mobilyası olarak tasarladığı bankın gölgelik kısımlarına güneş panelleri yerleştirdiğini aktaran Ertürk, şunları söyledi:
“Güneş panellerini banka ilk kez yerleştirirken güneşe göre konumu inceleniyor. Bu incelemeden sonra güneşin gelme açısına göre kent mobilyası olan bankımız montajlanıyor. Valari adını verdiğimiz bankın üzerinde 2 adet USB girişi bulunuyor. Bu girişlerden telefonumuzu ya da tabletlerimizi şarj edebiliyoruz. Gün boyunca elde edilen enerji de aydınlatma oluyor. Böylece en büyük enerji kaynağımızdan büyük bir yarar sağlamış oluyoruz.”
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)