adscode
adscode

Akıllı internet siteleri geliyor!

Fare hareketlerimizden ruh halimizi belirleyip, içeriği ona göre şekillendirecek sezgisel siteler yolda.

Akıllı internet siteleri geliyor!
Bilim Teknoloji

Diyelim ki bir konu hakkında araştırma yapmak ya da haber okumak için internetin başına geçtiniz, ama ekranınıza sürekli reklam geliyor veya istediğiniz artık her neyse bir türlü ulaşamıyorsunuz. Bu durum günümüzde hemen herkesin başına gelebiliyor. Zira artık çoğu internet sitesinde bilgi kirliliği yaşanıyor.

İşte Brigham Young Üniversitesi (BYU) profesörlerinden Jeffrey Jenkins ve ekibi bu sorunu aşmak için telif haklarının da elinde bulunduğu bir sistem kurmuş. Böylece biz internette dolaşırken sistem devreye giriyor ve fare hareketlerimize göre ruh halimizi analiz ediyor.

Ekibin araştırmalarına göre bilgisayar kullananların kafası karışınca fare hareketleri de değişiyor. Yani fareyi gezdirerek değil de keskin hareketlerle kullanmaya başlıyorlar. Sinirlendiklerinde ise fare hareketleri de yavaşlıyor.

Profesör ve ekibinin geliştirdiği yeni sistemle birlikte internet siteleri de artık akıllanacak. Fareye yerleştirilen bir sensörle insanların hareketleri ve hisleri anlaşılacak. Böylece siteler bilgi vermekten çok daha ileri gidecek; ne hissettiğinizi sezebilecek,

duygularınızı analiz ederek daha başarılı bir internet deneyimi sunacak.

Tabii bu sistem şimdilik test aşamasında. İşe yarayıp yaramadığını ilerleyen yıllarda hep birlikte göreceğiz.

yenişafak

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)