adscode
adscode

Akıllı telefonu yavaşlatan 5 düşman!

​Akıllı telefonlarda lazım gelen sanılarak yüklenen gereksiz uygulamalar, cihazın hafızasını doldurduğu gibi pil ömrünü de kısaltıyor.

Akıllı telefonu yavaşlatan 5 düşman!
Bilim Teknoloji
Akıllı telefonlarda şarj süresini uzatmak için neler yapmalı? Hangi programlar gerekli hangi programlar gereksiz? İşte şarj sürenizi uzatacak tüm tüyolar...

Akıllı telefonların en cazip noktası, hiç şüphesiz, uygulamalarla içeriğin zenginleştirilmesi. Şayet bu uygulamaların bir bölümü gerçekten işe yararken, bir bölümü arka planda çalışarak hem telefonu yavaşlatıyor hem de pil ömrünü düşürüyor.

AKILLI TELEFON ALANLAR NE YAPILMALI?

Akıllı telefon aldıktan akabinde içerisindeki uygulamaları gözden geçirmek bir hayli mühim . Üretici firmaların telefona yüklediği bazı uygulamalar, telefonun çalışması için lazım gelen olmadığı gibi sistemi de normalden çok fazla daha yavaş bir hale getiriyor. Telefon olağan işleyişini sürdürürken arka planda ve gizli modda çalışan uygulamalar telefonda ciddi manada güç kaybına sebep oluyor. Bu sebepten ötürü eğer telefon bu uygulamalardan root (kendi kendini kontrol eden) ile korunmuyorsa farkında olmadan akıllı telefon kullanımında zorluklar yaşanmakda

EN ÇOK YER KAPLAYAN UYGULAMALAR

Oyunlar, akıllı telefonlarda en çok fazla yer kaplayan uygulamaların başında geliyor. Çoğu kullanıcı bu oyunlardan birkaçtanesi hiç kullanmamasına karşın telefonundan da kaldırmıyor. Büyük boyutlu bu oyunları silmek hafızadan ciddi manada yer tasarrufu sağlıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)