adscode
adscode

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
Üniversite

Rektör: Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı

Kuruluş tarihi: 2015 

Bulunduğu il: Antalya 

Akademik birimleri: İşletme, Rafet Kayış Mühendislik, Eğitim, Tıp, Spor Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği ve Turizm olmak üzere 8 fakültesi, 3 enstitüsü ve 5 MYO’su var.   

Öğrenci sayısı: 3.713 ön lisans, 4.112 lisans, 251 lisansüstü olmak üzere toplam 8.076 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 5 profesör, 14 doçent, 76 yardımcı doçent, 52 öğretim görevlisi, 32 araştırma görevlisi, 13 okutman, 2 uzman olmak üzere toplam 194 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: İhtiyaç sahibi öğrenciler için kısmı zamanlı çalışma bursu ve yemek bursu verilmekte. 

Yurt olanakları: Şehirde KYK, özel yurtlar ve öğrenci dostu apart oteller gibi seçenekler bulunuyor. 

Öğrenci kulübü sayısı: Kestel Yerleşkesi’nde 28 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 22 Erasmus, 7 Mevlana, 37 Farabi anlaşması var. İmza aşamasında bekleyen programlar mevcut.  

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitemizin bulunduğu Alanya, Avrupa standartlarında yaşam kalitesiyle öne çıkmaktadır. Doğası, denizi ve iklimi ile eğitim için ideal olan şehrimizde bir devlet üniversitesinin bulunması öğrenciler için büyük şans. Kaliteli öğretim üyelerimizin bulunduğu üniversitemizde hem üstün eğitim, hem de yıl boyu sosyal ve kültürel imkânların oldukça fazla olması bizi ayrıcalıklı kılan özelliklerimiz arasında. Alanya barınma konusunda da ileri seviyede bir şehir. Şehrimizde, devlet ve özel yurt imkânlarının yanı sıra turizm sezonun ardından boş kalan apart otellerde öğrencilerimize çok uygun fiyatlara kiralama olanakları sunuluyor. Bu yüzden öğrenciler Alanya’da barınma sorunuyla karşılaşmıyor. Alanya’da iyi bir eğitim, kültürel ve sosyal imkânlarla donatılmış bir üniversite yaşamı sizi bekliyor. Proje odaklı, kaliteli eğitimle öne çıkan uluslararası bir üniversite olmak amacıyla hızlı bir gelişim gösteren üniversitemiz, yabancı dilde eğitime de önem vererek dünyanın dört bir köşesinden öğrencilerin tercih ettiği uluslararası bir üniversite olma hedefine emin adımlarla yürüyor.  

İletişim Bilgisi: www.alanya.edu.tr

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)