adscode
adscode

ALES 2017'de 09.45 krizi

​Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) saat 10.00’da başladı. ÖSYM’nin 09.45’te sınava girişlerin sonlanmasını belirleyen yeni kuralının ardından, bazı öğrencilerin birkaç dakikayla…

ALES 2017'de 09.45 krizi
Sınavlar
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) saat 10.00’da başladı. ÖSYM’nin 09.45’te sınava girişlerin sonlanmasını belirleyen yeni kuralının ardından, bazı öğrencilerin birkaç dakikayla sınavı kaçırdı. Bir öğrenci kapıyı açmayan polislere ‘Cinnet geçireceğim’ diye seslendi. Bazı öğrencileri ise kendilerini garantiye alarak, erken saatlerde okulların önlerine gelerek sınav saatini bekledi.

2017 ALES'in bahar dönemi sınavı, saat 10.00 itibariyle başladı. ÖSYM’nin getirdiği ve ilk olarak 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) uygulanan 09.45 kuralı nedeniyle yine bazı öğrenciler saat 09.45’te okula giriş yapamadıkları için sınavı kaçırdılar. Geç kalmış kabul edilen ve sınava alınmayan öğrencilerden bazıları itiraz etmeden okuldan ayrıldı ancak bazıları isyan etti.

'CİNNET GEÇİRECEĞİM'

Birkaç dakikayla sınava geç kalan bir öğrenci, kapıyı açmayan  

polislere ‘Cinnet geçireceğim’ diye bağırdı.

Bir veli, çocuğunun geç kalacağı korkusuyla 1 saat önce geldiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bir yıllık çalışması, emeği 1-2 dakika ile gidiyor. Kendi çocuğumu getirdim. O korkuyla 1 saat önceden geldik, buralarda dolaşıyoruz. Sınav yaptırıyorlar, yakın yerleri vermeleri gerekir. İstanbul'un bir ucundan bir ucuna çok uzak yerleri veriyorlar. Çok yazık, bunu düşünmek lazım. En azından çevreye yakın yerleri vermeleri lazım. 15 dakika var sınava, 1 dakika geç kalmış daha başlamamış sınav aslında o inisiyatifi almaları lazım. Biz bu gençleri kazanacak mıyız yoksa böyle karanlığa itecek miyiz?”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)