adscode
adscode

ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

​ÖSYM tarafından yılda iki kez uygulanan ALES’in bahar sınavı yapıldı. Peki 10 Mayıs 2015 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
ÖSYM
ÖSYM'den resmi bir açıklama gelmese de ALES'in en geç 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

81 ilde ve Lefkoşa’da ÖSYM’nin belirlediği sınav merkezlerinde uygulanan sınavda adaylara, sözel ve sayısal bölümden oluşan çoktan seçmeli bir test uygulandı. Sınav için ÖSYM tarafından belirlenen süre ise 150 dakikaydı. ALES’te her sene olduğu gibi üniversitelerde araştırma görevlisi, okutman, öğretim görevlisi, uzman ve diğer dallarda görev sahibi olmak isteyen adaylar ALES sınavında ter döktü. 10 Mayıs 2015 12:00 itibari ile sınavlarını tamamlayan, 2015 ALES İlkbahar Dönemi Sınavına giren adayların merak ettiği soru ise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM’nin son senelerde geliştirdiği yeni optik okuma sistemi ile sınav sonuçlarının okunması artık eskisi kadar sancılı olmuyor. Bazı yıllarda zaman zaman 1 ayı aşan sınav sonuç açıklanma süresi, teknolojinin de aktif olarak kullanılması ile kısa bir süreye düşürüldü. Geçtiğimiz yıl 11 Mayıs’ta yapılan ALES İlkbahar Dönemi sınavı 20 Mayıs itibari ile açıklanmıştı. Aynı standartlar göz önünde bulundurulduğunda ALES 2015 İlkbahar Dönemi sınav sonuçlarının en erken 1 haftada ve en geç 2 hafta içerisinde açıklanacağını düşünüyoruz.

2015 ALES Sınav sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi (sonuc.osym.gov.tr) üzerinden duyurulacak. Adaylar sınav sonuçlarını öğrenebilmek için TC Kimlik No ve Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifrelerini girecekler. Adayların sınav sonuçları 3 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)