adscode
adscode

Amerika’da zoru başaran Türk Ali Çınar

Ali Çınar, içimizden birisi. Mütevazı bir ailenin çocuğu ve mütevazı bir yaşama sahip. Farkı, kaderine razı olmaması ve şansını sonuna kadar zorlaması. En önemli yanı ise sürekli olarak hem kendini geliştirmesi hem de çevresine ışık saçması.

Amerika’da zoru başaran Türk Ali Çınar
Milliyet Diyalog

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu (1999). Her genç gibi o da daha iyi bir kariyer ve daha iyi bir gelecek arayışına girdiğinde karşısına Amerika çıkar ve bu fırsatı değerlendirir.

Parlak bir eğitim hayatından sonra kendini bir anda parlak bir iş yaşamının içinde bulur. Sonrasında ise yaşadığı zorlukları, Amerika’ya gelen diğer Türk gençleri de yaşamasın diye, kendini bir anda sivil toplum örgütlerinin içinde bulur ve bir süre sonra da asıl işi bu olur.

Gün gelir en üst düzeyde Türkiye’nin PR’ını yapar, gün gelir kanser hastası bir Türk için yardım kampanyaları düzenler.

Parada pulda gözü yok. Tam bir Türkiye ve Atatürk sevdalısı.

Bir önceki Başkanlık seçiminde Hillary Clinton’ın yakın ekibindeydi. Seçilseydi, Yabancılar Dairesi’nin başına gelebilirdi. Şu an ise aynı mücadeleyi Trump ekibiyle birlikte veriyor...

Washington merkezli düşünce kuruluşu olan Turkish Heritage Organization Başkanı olarak, Türkiye’den Amerika’ya, Amerika’dan Türkiye’ye sürekli geziler düzenleyerek, ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamaya çalışıyor. Başkent Washington’a ya da New York’a resmi geziler düzenleyenlerle, yolu mutlaka bir yerlerde kesişiyor!

Siyasetin içinde yoğrulduğu için siyaseti seviyor. Amacı ise güç odağı olmaktan daha çok insana hizmet! Bu yüzden, bir anda kendini siyasetin içinde bulursa hiç şaşırtıcı olmaz!..

Kendisi hiç dillendirmese de, aklının ucundan geçirmese de, 2022 ara kongre seçimlerinde aday yapılır ve seçilirse, ilk ve tek Türk Kongre Üyesi olarak tarihe geçebilir!..

Bütün bunları niye yazdım, Ali Çınar’ı niye tanıtmaya çalıştım?

Daha önce Genç Bakış’ta konuğumuz olmuş ve gelip, gittikçe de gazeteye uğradığı için daha yakından tanıma fırsatı bulmuştuk.

ABD’nin en saygın ödüllerinden Ellis Adası Şeref Madalyası’na layık görülenler arasında yer alan üç Türk’ten biri olunca da sevindik.

ABD’nin dünya içecek devi Coca Cola’nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’in ve Internet Pazarlama Derneği Başkanı Sinan Kanatsız’ın bu ödüle layık görülmeleri olağandı ama içimizden birisi olarak Ali Çınar’ın da bu ödülü alması çok önemli. Çünkü bu ödül, öyle kolay kolay kimseye verilmiyor.

Şeref madalyasını alanlar arasında Mastercard CEO’su Ajay Banha, IBM CEO’su Virginia Rometty, Kongre Üyelerinden Adam Schiff, Google eski CEO’su Eric Schmidt, ünlü şarkıcıPaula Abdul, Dr. Sanjay Gupta, Nobel Ödüllü Dr. Torsten Wiesel ve daha birçok tanınmış Amerikalı bulunuyor.

En genç Türk

34 yıldır verilen Ellis Island Ödüllerini alan Türkler arasında şeref madalyası alan en genç Türk, Ali Çınar oldu.

Çınar, Türk-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin tanıtımı konusunda çalışmalar yapan bir isim olarak biliniyor. Ödüle de zaten bu hizmetleri çerçevesinde layık görüldü.

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi tarafından resmi olarak tanınan Ellis Adası Şeref Madalyası Ödülü, kendi etnik gruplarına, ülkelerine, Amerikan toplumuna ve dünyaya önemli katkılarda bulunan göçmen Amerikan vatandaşlarına veriliyor. 34 yıl içinde 7 ABD Başkanı,Rosa Parks, Muhammed Ali, Senatörler ve Kongre Üyeleri olmak üzere ABD’nin tanınmış isimlerine verildi. Ödüle, 2019 yılında ABD genelinde 91 kişi layık görüldü.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)