adscode
adscode

Amerikan Devine Rekabet Soruşturması

AB, Amazon hakkında rekabet soruşturması başlattı. Amazon'un elektronik kitap sektöründe adil rekabeti ihlal ettiğinden şüpheleniliyor.

Amerikan Devine Rekabet Soruşturması
Bilim Teknoloji
Avrupa Birliği, Amerikan elektronik ticaret devi Amazon hakkında antitröst soruşturması başlattı. 

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Amazon'un elektronik kitap sektöründe yayıncılarla imzaladığı anlaşmaların adil rekabet için ihlal oluşturup oluşturmadığının soruşturulacağı belirtildi. 

Amazon'un anlaşmalarında yayıncıların kendisine önerebileceği fiyatların, rakiplerine uygulanan fiyatlarla eşit ya da daha cazip olmasını şart koştuğu ve bu sayede sektörde rekabeti sınırlandırdığından şüpheleniliyor. 

Görevimiz, tüketicilere zarar vermemesini güvence altına almak

Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Margrethe Vestager, "Amazon tüketicilere elektronik kitap dahil kapsamlı hizmet sunan başarılı bir iş geliştirdi. Soruşturmamız buna şüphe düşürmüyor. Fakat görevim Amazon'un yayıncılarla girdiği anlaşmaların, diğer elektronik kitap dağıtıcılarını etkin rekabetten alıkoyarak tüketicilere zarar vermemesini güvence altına almak. Soruşturmamız bu endişelerin meşru olup olmadığını gösterecek" diye konuştu. 

AB Komisyonu, Amazon hakkında ekim ayında başlattığı bir başka soruşturmada, elektronik ticaret devinin Lüksemburg'la yaptığı vergi anlaşmalarıyla diğer Avrupa ülkelerinde elde ettiği karı ayrıcalıklı şartlarda buraya aktararak vergi kaçırıp kaçırmadığını araştırıyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)