adscode
adscode

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektörü: Prof. Dr. Naci Gündoğan

Kuruluş tarihi: 1958

Bulunduğu il: Eskişehir

Akademik birimleri: Eczacılık, Edebiyat, Eğitim, Fen, Güzel Sanatlar, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Turizm, Açıköğretim, İktisat, İşletme olmak üzere 17 fakültesi, 9 enstitüsü, 7 yüksekokulu var. 

Öğrenci sayıları: 26.681 örgün öğretim, 4.869 lisansüstü, 1.042.076 açıköğretim sistemi olmak üzere 1.073.676 öğrencisi var. Bunlardan 3.963’ü yabancı uyruklu öğrenci. 

Burs olanakları: Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere 1 TL’ye sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün yemek sunmakta. 

Öğrenci kulübü sayısı: 55 öğrenci kulübü, 9 öğrenci grubu var. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus Üniversite Beyannamesi ortağı olan üniversitenin İngiltere'den Almanya'ya, Polonya'dan Norveç'e uzanan 26 Avrupa ülkesindeki 290 kurumla, 561 kurumlararası anlaşması var. Ayrıca ABD’den Japonya’ya, Güney Kore’den Kanada’ya, kadar dünyanın farklı coğrafyalarıyla uluslararası kredi hareketliliği kapsamında Erasmus+ değişim programı bulunmakta. Mevlana Değişim Programı ile Güney Kore’den Ukrayna’ya yayılan geniş bir coğrafyada öğrenciler eğitim alabiliyorlar. Bunun yanı sıra dünyadaki birçok üniversiteyle ikili işbirliği bulunan üniversite, çoğunluğu ABD’de yer alan üniversitelerle çift diploma programlarına sahip. Öğrenciler, eğitimlerinin bir kısmını yurt dışında sürdürerek, iki üniversiteden diploma alabilmekte. Bu kapsamda, 9 uluslararası ortak lisans ve 1 uluslararası yüksek lisans programı var. Üniversite ayrıca birçok uluslararası ağın üyesi.

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

* Köklü bir geçmişi olan, kurumsallaşmış ve tüm birimlerinde yeterli akademik kadroya sahip, her alanda saygınlığı olan ve nitelikli eğitim veren bir üniversitedir.

* Güçlü uluslararası bağlantılara sahip olan, uluslararası öğrenci değişim programlarıyla yurt dışına en çok öğrenci gönderen ve en çok yabancı öğrencinin eğitim gördüğü üniversitelerden biridir. 

* Güvenli bir şehirde bulunan ve şehirle bütünleşmiş bir üniversitedir.

* Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım sorunu olmayan; Ankara, İstanbul ve Konya’ya hızlı trenle ulaşılabilen bir şehirde bulunan üniversitedir.

* Öğrenci dostu, günün her saatinde yaşayan kampüslere sahip olan bir üniversitedir.

İletişim bilgileri www.anadolu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)