adscode
adscode

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

...

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Rektörü: Prof. Dr. Naci Gündoğan
Kuruluş Tarihi: 1958
Bulunduğu İl: Eskişehir
Akademik Birimleri: Eczacılık, Edebiyat, Eğitim, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Turizm, Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi (Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile), İşletme Fakültesi (Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile) olmak üzere 12 fakültesi, 5 yüksekokulu, 6 enstitüsü var.
Öğrenci sayısı: Aktif 868.696, pasif 2.256.282 olmak üzere toplam 3.124.978 açıköğretim, 18.508 örgün öğretim öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 2.537 akademik personeli var.
Öğrenci kulübü sayısı: 55 kulüp, 9 öğrenci grubu bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+ kapsamında 271 kurumla 532 ikili anlaşması bulunuyor. Ayrıca uluslararası akademik programlar kapsamında 48 uluslararası protokolü, 10 uluslararası ortak diploma protokolü var. Mevlana kapsamında da ABD, Japonya, Güney Kore, Filistin, Kazakistan gibi 36 ülkeyle akademik değişim programı imzaladı.
Burs olanakları: Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere her öğün 1 TL’ye olmak üzere sabahları kahvaltı, 4 çeşit öğle yemeği ve yine 4 çeşit farklı bir menüde akşam yemeği sunmakta. Ayrıca kütüphanede geceleri de çalışan öğrenciler için çay ve çorba servisi verilmekte.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
* Köklü bir geçmişi olan, kurumsallaşmış ve tüm birimlerinde yeterli akademik kadroya sahip, her alanda saygınlığı olan, nitelikli eğitim veren bir üniversitedir.
* Güçlü uluslararası bağlantılara sahip olan, uluslararası öğrenci değişim programlarıyla yurt dışına en çok öğrenci gönderen ve en çok yabancı öğrencinin eğitim gördüğü üniversitedir.
* Güvenli bir şehirde bulunan ve şehirle bütünleşmiş bir üniversitedir.
* Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım sorunu olmayan; Ankara, İstanbul ve Konya’ya hızlı trenle ulaşılabilen bir şehirde bulunan üniversitedir.
* Öğrenci dostu, günün her saatinde yaşayan kampüse sahip olan bir üniversitedir.
İletişim bilgisi: www.anadolu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)