adscode
adscode

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN ÖĞRENCİ ODAKLI HİZMET

Anadolu Üniversitesi, öğrencilerine daha ucuz ve kaliteli hizmet verebilmek için 17 Mart’tan itibaren hayata geçirdiği akşam yemeği uygulamasıyla sadece 1 TL’ye yemek olanağı sunuyor.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN ÖĞRENCİ ODAKLI HİZMET
Üniversite
 Öğrencilere yönelik olarak başlatılan akşam yemeği uygulaması, kısa bir süre önce hayata geçirilmiş olmasına rağmen, haftalık kart sistemi verilerine bakıldığında, 17 Mart-18 Nisan tarihleri arasında 87 bin 975 öğrencinin bu hizmetten yararlandığı görülüyor.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Yemekhanesinde verilmeye başlanan akşam yemeği hizmetinden günlük ortalama 4 bin 300 öğrenci yaralanırken, ilerleyen dönemlerde ise günlük ortalama 5 bin öğrencinin bu hizmetten yararlanması hedefleniyor. Günlük, 6 bin öğrenciye hizmet verebilecek kapasiteye sahip olan Öğrenci Yemekhanesi, hem ucuz hem de kaliteli yemek olanağından herkesin yararlanabilmesi için, 18:30-19:30 saatleri arasında kapılarını bütün örgün öğretim gören öğrencilere açıyor.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen öğrenciler, otomasyon sistemine geçiş sürecinde akşam yemeği uygulamasından “haftalık kart olarak”, 1 hafta öncesinden Cuma günü 16:30’a kadar Yunus Emre Kampüsü Yemekhanesinde bulunan öğrenci gişesinden rezervasyon işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Günlük satış işleminin olmayacağı uygulamadan öğrenciler, haftalık kart ücreti olan 5 TL karşılığında yararlanabilecekler.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu hizmetten ilk hafta için 9 bin 500 öğrencinin yararlanırken, bu sayının son hafta verilerine bakıldığında 21 bin 500’e ulaştığı görülüyor. Böyle bir hizmet almaktan dolayı memnun olan öğrenciler, Yunus Emre Kampüsünde başlatılan bu uygulamanın kısa bir süre içerisinde İki Eylül Kampüsünde de başlatılmasını talep ediyorlar.

Anadolu Üniversitesi Öğrencilere Yönelik Hizmetlerine Devam Ediyor
Mavi Hastaneyle birlikte yaşanan dönüşümün ardından, öğrencilere yönelik yeni fikirlerin de hayata geçirilmeye başladığını belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, öğrencilere ucuz ve kaliteli yemek olanağı sunan akşam yemeği hizmetiyle ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Hepimiz üniversite öğrencisi olduk. Hiç unutmam, 80’li yıllarda Ankara’da öğrenci iken dönemin Milli Eğitim Bakanı, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda bal, süt ve tereyağından oluşan ücretsiz sabah kahvaltısı uygulaması başlatmıştı. Bu, tüm öğrencilere öylesine büyük bir sevinç yaşatmıştı ki anlatamam. Aramızda Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen ekonomik durumu çok zayıf arkadaşlarımız vardı. Benim maalesef pek kahvaltı alışkanlığım yoktu. Kahvaltı kuponumu kullanmadığım için de kuponumu yoksul arkadaşlarıma verirdim. Onlardan bazıları da ikinci kuponla aldıkları kahvaltıları akşam yemeğinde yemek için dolaplarında depolarlardı. Öğlen yemeği zaten okulda çıkıyordu. Keşke okulda da öğlen yemeği gibi akşam da yemek çıksaydı diye hep hayıflanırdık. Akşam yemeği, ister yurtta kalsın isterse evde, her öğrenci için önemli bir sorundur. Rektör yardımcısı olduğum dönemde de hep bu uygulamayı başlatmayı düşündüm ama personel yetersizliği hep engel oldu. İşte tam bu dönemde, Mavi Hastanede gerçekleştirdiğimiz dönüşüm personel bakımından elimizi rahatlattı ve hemen arkadaşlarımızla bu fikri uygulamaya koyma kararı aldık.”

“Hem Kaliteli Hem de Ucuz Bir Hizmet Sunuyoruz”
Hayata geçirilen yeni uygulamayla birlikte her akşam binlerce öğrencinin bu hizmetten yararlanmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Rektör Gündoğan “Üniversitemizde her akşam binlerce öğrencimizin bu hizmetten yararlanması bizleri çok mutlu ediyor. Bu sayede Yunus Emre Kampüsümüz akşamları da cıvıl cıvıl oldu. Bu hizmetin öğrencilerimizin önemli bir ihtiyacını karşıladığımızı düşünüyorum. Hem kaliteli hem de ucuz bir hizmet sunuyoruz. Öğlen çıkan yemeği akşam vermiyoruz. Şu an için akşamları yaklaşık 4 bin 500 öğrencimiz bu hizmetten yararlanıyor. Ne kadar öğrencimiz talepte bulunursa bulunsun bu hizmeti kendilerine sunmaya devam edeceğiz.” dedi. 
Özellikle öğlen yemeklerinde Yunus Emre Kampüsünde bulunan yemekhanenin fiziksel yetersizliklerinden dolayı sıra beklemek zorunda kaldıklarına değinen Prof. Dr. Gündoğan, yeni öğretim yılıyla birlikte prefabrik olarak yapılacak yeni bir öğrenci yemekhanesiyle bu sorunu aşmayı planladıklarını söyledi. Öğrencilere yönelik yeni projelerin de hayata geçirileceği müjdesini veren Prof. Dr. Gündoğan, iki yıl içerisinde her iki kampüste de yeni yemekhane binalarının inşa edileceğini belirtti.

İki Eylül Kampüsü Unutulmadı
Yunus Emre Kampüsünde hizmete giren akşam yemeği uygulamasının, İki Eylül Kampüsündeki öğrenciler için de geçerli olduğunun altını çizen Rektör Gündoğan, eğer bu konuda öğrencilerden talep gelmesi halinde akşam yemeği saatinde öğrencilere Yunus Emre Kampüsüne gelebilmeleri için servis olanağı sağlayabileceklerini dile getirdi. Şu an için İki Eylül Kampüsünde bu hizmeti verebilecek yeterli sayıda öğrencinin akşam saatlerine kalmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Naci Gündoğan, sayı olarak ciddi bir talep olması halinde İki Eylül Kampüsündeki yemekhanenin de hizmete açılabileceğinin müjdesini verdi.

Anadolu Üniversitesinden Örnek Bir Uygulama
Anadolu Üniversitesi olarak öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Gündoğan, öğrencilerin dışarıda ucuz ve sağlıksız beslenmeleri yerine, kendilerini evlerinde hissettirebilecek bir ortamda beslenmelerini sağlamak için çalıştıklarını dile getirdi. Gündoğan ayrıca, Anadolu Üniversitesi olarak böyle bir uygulamayla birlikte örnek olabildikleri taktirde kendilerinin mutluluk duyacağını söyledi. 

Öğrencilerimizin Mutluluğu Bizim Mutluluğumuzdur
Akşam yemeği hizmetiyle beraber kendilerine bu konuda olumlu dönüşler olduğunu ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirten Gündoğan “Özellikle yurtdışından devlet bursuyla gelen, maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimiz bu uygulamadan en çok memnun olanlar oldu. Onlardan o kadar çok mail aldım ki anlatamam. Ülkelerinden uzakta eğitim almaya gelmiş misafir öğrencilerimizin bu memnuniyetleri bizler için gerçekten çok önemli. Anadolu Üniversitesinde her şey öğrencilerimiz için, biz onları çok seviyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bundan sonra da öğrencilerimizin kampüslerimizdeki yaşam kalitelerini artırma konusunda elimizden gelen her şeyi yapma gayreti içerisinde olacağız. Beslenmenin yanında diğer sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda önümüzdeki dönemde de yeni sürprizlerimiz olacak.” diye konuştu.

Rektör Gündoğan Öğrencilerle Akşam Yemeğinde Buluştu
Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, 22 Nisan Salı günü akşam yemeğinde öğrencilerle bir araya geldi. Anadolu Üniversitesi tarafından hayata geçirilen akşam yemeği uygulamasının ardından öğrencilerle yemekte buluşan Rektör Gündoğan ve Rektör Yardımcısı Kaplancıklı, yeni uygulamayla ilgili olarak öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu. Sohbet havasında geçen akşam yemeğinde öğrenciler, Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı’ya kendilerine sunulan böyle bir olanaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
 
Öğrenciler Uygulamadan Memnun
Anadolu Üniversitesi öğrencileri, yeni hayata geçirilen akşam yemeği hizmetinden memnunlar. Öğrenciler, kendileri için hizmete geçirilen uygulamayla ilgili görüşlerini şu şekilde aktardılar:
Edebiyat Fakültesi Muzaffer Arslan: “Akşam yemeğinin hizmete girmesiyle birlikte paramız cebimizde kaldı. Günlük 10 liradan ayda 300 lira yerine, 30 liraya akşam yemeği yiyebiliyoruz. Bu durumda öğrenci olarak çok kârdayız. Özellikle, erkek öğrenci evi olması nedeniyle de her akşamı değerlendiriyoruz.”
Fen Fakültesi Volkan Polat: “Ucuz olması ve her gün farklı yemekler çıkması açısından gayet güzel bir hizmet. Bu yüzden biz de böyle bir hizmeti kaçırmamak için her gün bu olanaktan faydalanıyoruz.
İletişim Fakültesi Pelin Sevim Sağır:Bugün ilk defa okulda akşam yemeği yedik. Öğrenci için evde yemek yapmak da yıkamak da zahmetli bir iş. Bu yüzden çok mutluyuz.”
Eğitim Fakültesi İbrahim Axmet: Evde yemek yapmak yerine gelip burada yemek yiyoruz. Burada 1 liraya çok güzel yemekler çıkıyor. Başka bir yerde bu fiyata 3 çeşit yemek yemeniz imkânsız. O yüzden çok memnunuz.”
Eğitim Fakültesi Seda Deli: “Aslında ben de akşam yemeği olanağı neden yok diye düşünüyordum ki bir hafta sonra, artık akşam yemeğinin de verileceğini duydum ve çok sevindim. Çünkü her gün dersten sonra eve gelip yemek yapmak fazlasıyla yorucu oluyordu. Yemeklerin gayet hijyenik ve lezzetli olduğunu düşünüyorum. 4 yıldır bu üniversitedeyim, yemekhane fiyatları hiç artmadı. Bu nedenle Anadolu Üniversitesi bir ayrıcalıktır.”
HABER: GÖKHAN AKKURT-SEDEF ORAL
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)