adscode
adscode

Anaokulu Kreş Seçiminde Dikkat!

ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ “ÇOCUĞUN GELECEĞİNİ OLUŞTURUR...

Anaokulu Kreş Seçiminde Dikkat!
Anaokulu

 

 

 
Eğitim, doğumla başlayıp hayat boyu devam eden bir süreçtir. Erken çocukluk eğitimi ise çocukların gelişimlerini en üst düzeyde gerçekleştirmesi için kritik bir dönemdir çünkü bu dönem ileri yaşların temelini oluşturur. Çocuklara erken eğitim döneminde kaliteli bir eğitim verilmesi ve olumlu çevre şartları sunulması onların fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişimini desteklemede çok önemli rol oynar.
 
Erken çocukluk eğitimi ilk olarak aile de başlar. Aileden sonra, okul öncesi eğitim kurumları çocuğu toplumsal yaşama hazırlamada aileyi desteklemektedir. Okul öncesi eğitim kurumları, çocukların fiziksel, sosyal, duygusal ve bilimsel gelişimlerini en sağlıklı şekilde geçirmesini, onları gelecek eğitim basamaklarına hazırlamayı, kendini ifade eden, yaratıcı yönlerini ve becerilerini ortaya koyan sosyal bir birey olarak yetişmesini ve aileyi okul öncesi eğitimi konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan eğitim kurumlarıdır.

 


ANAOKULU KREŞ SEÇİMİNDE “3 YÖNLÜ DEĞERLENDİRME” YAPILMALI !

 


Anafen Okulları PDR Zümre Başkanı Atilla Altun “ Çocuğunuzun ilk 5-6 yaşları, sosyal gelişimde büyük bir öneme sahip. Bu dönemin en etkili şekilde geçmesi ancak çocuğunuz okul öncesi eğitimle tanıştığında gerçekleşiyor. Anaokulları ve yuvalar size bu imkânı sunan kurumlar olarak karşınıza çıkıyor. Anaokulu ve kreş seçiminde 3 yönlü değerlendirme yapılmalı.

 

Okulun fiziki koşulları, öğretmen davranışları ve eğitim kalitesi için ayrı ayrı soruların cevapları aranmalıdır.

 

Siz de çocuğunuzu anaokuluna göndermeye karar verdiyseniz, aklınıza gelen ilk sorular şunlar olmalı:

 

- Çocuğumu nasıl bir okula göndermeliyim?

 

- Okul seçerken nelere dikkat etmeliyim? Veli olarak bir anaokulundan beklentileriniz neler olabilir önce bunu düşünmek gerek.
·         İyi bir davranış eğitimi mi(sevgi-saygı-dostluk-empati vb)?
·         Destekli branş dersleri mi?
·         Sağlıklı mutlu olabileceği bir ortam mı?
·         Sosyalleşmesi mi?
·         İyi bir arkadaş çevresi mi? yada
Deneyimli bir öğretmen kadrosu mu?

Elbette bu soruların cevapları her kişi için değişiklik gösterebiliyor. Ancak bazı noktalarda fikir birliği oluşturmanın çocuğun gelişimi için gerekli olduğunu unutmayın!

 

Sizin ve çocuğunuz için en önemli olan şeyin çocuğunuzun ruh sağlığı olduğunu unutmayın.

 

Okulun evinize yakın olması yada servis mesafesinin kısa olması,okulun aydınlık ve geniş sınıflarının olması,okulda branş derslerinin işleneceği derslikler olması,yemekhanesinin geniş ve kıs mevsiminde kullanılacak bir oyun alanının(kış bahçesi)olması, Sınıfın ısıtma ve soğutma durumu sınıf içi kullanılan kitaplar, eğitim araç gereçleri nelerdir, sınıflarda koruyucu tedbirler alınmış mı? (Kaloriferlere kafes, yuvarlak kenarlı mobilyalar var mı?) vb

 

Öğretmenden beklentilerinizin neler olması gerektiği konusunda ise şu sorulara yanıt aramalısınız:

 

-Öğretmenin sizinle ve çocuğunuzla tanışma biçimi? Çocuğa ismiyle hitap ediyor mu?Candan bir diyalog mu kurmaya çalışıyor? Şefkatli mi? Toleranslı mı? Güler yüzlü bir insan mı?Çocukların göz hizasına eğilerek konuşuyor mu? “açıklamasında bulundu.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)