adscode
adscode

Anıtkabir'de plan değişikliği iddiası!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı'na herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını belirterek, "Anıtkabir sit alanı içindedir. Burada herhangi bir plan değişikliği söz…

Anıtkabir'de plan değişikliği iddiası!
Türkiyeden Haberler
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Mimarlar Odası tarafından bugün yayınlanan basın bülteninde "Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğine ilişkin karar alındığı bildirilerek, 'Anıtkabir'e ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kamuoyuna açıklayın' ifadeleri yer almıştır. Mimarlar Odası, her konuda ve her zaman olduğu gibi olayları çarpıtıp, ortalığı bulandırıp, ajitasyon yapıp insanları tahrik etmeye devam etmektedir. Alınan Meclis kararının Anıtkabir sit alanıyla ilgili hiçbir yönü yoktur” denildi.

Açıklamada, “16.11.2015 tarihli Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İnşaat Emlak ve Yatırımları Dairesi Başkanlığı'nın talebi üzerine daha önce yapılan imar planında park alanı olarak gösterilen ve tapusu MSB'de olan bölge (spor tesisleri karşısındaki Akdeniz Caddesi ile Mareşal Fevzi Çakmak kesiminde yer alan ve mevcutta askeri lojmanların bulunduğu alan), yapılan plan değişikliğiyle 'Askeri Alan' olarak işaretlenmiştir. Bölgedeki imar düzenlemesi bu kadardır. Anıtkabir sit alanı içinde herhangi bir plan değişikliği bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.  


İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)