adscode
adscode

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Mehmet Barca

Kuruluş tarihi: 2013

Bulunduğu il: Ankara 

Akademik birimleri: Siyasal Bilgiler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Yabancı Diller, Hukuk, Dini İlimler olmak üzere beş fakültesi ve 5 enstitüsü bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 233 lisans, 29 tezsiz yüksek lisans, 27 tezli yüksek lisans olmak üzere toplam 289 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 13 profesör, 9 doçent, 33 yardımcı doçent, 8 öğretim görevlisi, 51 araştırma görevlisi, 41 okutman, 5 uzman olmak üzere 160 akademik personeli var. 

Burs olanakları: Üniversiteyi ilk 5 tercihinde yazarak, LYS’de TM puan türüne göre Türkiye sıralamasında, 1-1000 aralığında yer alarak lisans programına kayıt yaptıranlara aylık 1250 TL ve bir adet diz üstü bilgisayarı, 1001-3000 aralığındakilere 1000 TL, ve bir adet diz üstü bilgisayar, 3001-5000 aralığındakilere 800 TL 9 ay boyunca 5 yıl süreyle başarı bursu verilecek. Yine üniversiteyi ilk 5 tercihinde yazarak, LYS’de DİL puan türüne göre 1-200 aralığında yer alarak lisans programına kayıt yaptıranlara aylık 1250 TL ve bir adet diz üstü bilgisayarı, 201-500 aralığındakilere 1000 TL ve bir adet diz üstü bilgisayarı, 501-1000 aralığındakilere 800 TL başarı bursu verilecek. 

Barınma olanakları: Oran yerleşkesinde 300 kişilik kız yurdumuz bulunmakta.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Türkiye’nin ilk temellerinin atıldığı başkent Ankara’nın Ulus semtinde yer alan bir devlet üniversitesidir. 2013’te kurulan üniversite, sosyal bilimlerin öne çıkan alanlarında eğitim hizmeti sunan ve araştırmalar yapan bir üniversite olarak yolculuğuna başladı. Sosyal bilimlerin öznesi olan insanla iç içe, insanın öznesi olan tarih ve kültür abidelerinin yanı başında başlayan bu ulvi yolculuk; bünyesinde Hukuk, Siyasal Bilgiler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Dini İlimler, Yabancı Diller ve Sanat fakültelerini barındırmakta.  

Akademik bilgiyi, masa başında öğretmek yerine, uygulamayla doğrulamaktan geçer üniversitesinin yolu. Yabancı dillerin fakülte olarak organize edildiği tek üniversitedir. Çok sayıda yabancı dil alternatifiyle, öğrencilerine İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dili de öğretir. 

Rekabetin en yoğun yaşandığı, insan kaynağı alanında nitelikli, lider karakterli entelektüel insanlar yetiştirmeyi hedeflemekte. Türkiye’nin ve bölgenin ihtiyaç duyduğu devlet adamlarını, özel sektör yöneticilerini ve sivil toplum kuruluşu önderlerini yetiştirmeyi hedefleyerek bir Enderun anlayışıyla hareket etmektedir. Bu hedefler doğrultusunda master ve doktora öğrencilerine zengin araştırma enstitüleri sunmaktadır. Bunlar arasında Sosyal Bilimler, Doğu ve Afrika Araştırmaları, Batı Dünyası Araştırmaları, Hacı Bayram Veli İslami Araştırmalar ve Türk Dünyası Araştırmaları enstitüleri yer alıyor.

Büyük Türkiye vizyonuna uygun bir şekilde sadece araştırılan bir ülke olmayı reddederek, dünyanın farklı kültür havzalarını kendi bağlamlarında araştırmayı hedefleyen uluslararası bir araştırma üniversitesidir. Seçkin sosyal alanları,  Son teknolojiyle donatılmış sınıfları, sosyal gözlem ve uygulama habitatlarıyla, öğrencileriyle omuz omuza vermiş akademisyenleriyle, geleceğe büyük adımlar atılır...

Verdiği yüksek değerdeki eğitimin yanında öğrencilerin rahatlığı için kaliteli sosyal ortamlar sunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin motivasyonu için düzenlediği aktiviteler ile de tercih sebebi olmaktadır. İnanıyoruz ki, yönlendirilen değil, yönlendiren bir güce erişmek için, izleyen değil öncü olabilmek için, rekabet dezavantajına değil, rekabet üstünlüğüne sahip olabilmek için araştırma odaklı olmak zorundayız. Yine inanıyoruz ki, sosyal ve sanat bilimlerinde özgün bilgi üretimi olmadan bir ülkenin bağımsız olması mümkün değil. Onun için çok sayıda araştırma merkeziyle ve üretilen bilginin toplumsal faydaya ve yeniliğe dönüştürüldüğü sosyo-kent projeleriyle araştırma odaklı bir strateji izlemekteyiz.

Sizde Sosyal bilimler alanında iddialıysanız, İddialarınızı yeni vizyonlarla zenginleştirmek istiyorsanız, geçmiş ile geleceğin buluştuğu, Cumhuriyetin kurulduğu mekânlarda değişim ve atılımlara öncülük yapmayı amaçlıyorsanız, üniversite eğitiminizin ilk gününden itibaren araştırma projelerinde yer alarak merakınızı gidermek ve topluma katkı sunmak istiyorsanız ve yeteneklerinizi eğitimle yetkinleştirmek istiyorsanız tercihiniz Ankara Sosyal Bilimler üniversitesi olmalı.

İletişim bilgisi: www.asbu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)