adscode
adscode

Ankaralı İşadamları Eğitimde Hayallerini Gerçekleştirdi

Sık sık yetişmiş eleman sorunu çektiklerini dile getiren Ankaralı işadamları hayallerindeki çalışma arkadaşlarına kavuşmak için eğitim sektörüne temelden girdiler.

Ankaralı İşadamları Eğitimde Hayallerini Gerçekleştirdi
Özel Okullar
Anaokulunda İngilizce ve Rusça eğitimine başlayan, lisede yoğunlaştırılmış eğitimle 6 kişilik sınıflarda ders olanağı sağlayan Eryaman Pi Okulu'nu kuran Ankaralı 7 işadamı, eğitimde yeni bir vizyon oluşturduklarını belirttiler.

Dünyayı Türk tasarım mobilya ile tanıştırdıktan sonra Eryaman Pi Okulları'nın kurucu başkanlığını üstlenen ERSA Mobilya Genel Müdürü Ercan Ata, aynı hedefler doğrultusunda ilerleyen İbrahim Ünal, Enver Toker, Erdem Ata, Fatih Erbaz, Kazım Berkay ile eğitimciler Yalçın Tamer ve Aziz Erdoğan ile uzun süre üzerinde çalıştıkları eğitim sektörüne girmeye karar verdiklerini kaydetti.

Ercan Ata, ancak iş dünyasının isteklerini karşılayan bir okul kurmak için diğerlerinden oldukça ayrışmak gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Ankara'nın gelişime açık ve genç nüfusunun en fazla olduğu Eryaman bölgesinde kurduğumuz Pİ Okulu fiziki imkanların yanı sıra içerik ile de geleceğin Türkiye'sine şekil verecek öğrencileri yetiştirecek. Şöyle ki alanında birbirinden başarılı anaokulu öğretmenleri nezaretinde en fazla 10 kişilik sınıflarda eğitimle tanışacak minik yavrularımız Türkçe ile birlikte İngilizce ve Rusça'ya da giriş yapacak. Neden Rusça? Çünkü bölgemizdeki en büyük güç olan ve gelecekte dünya ekonomisinde daha fazla söz sahibi olmak isteyen çocuklarımız İngilizce'nin yanı sıra Rusça'yı da ana dilleri gibi bilmeliler. Ayrıca bağışıklık sistemi ve beyin gelişiminin en çok gerçekleştiği yaş olan 0-6 yaş grubu için de anaokulunda sertifikalı organik beslenme programı uyguluyoruz. Bu sayede sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz."

 -DEHALAR Pİ'DE YETİŞECEK

 Pi Okulları'nın temel eğitimin tüm basamaklarında farklı bir anlayışla öğretime imza attığını kaydeden Ata, "İlk ve orta öğretimde Ankara'nın hatta Türkiye'nin en başarılı eğitmenleri de ricamızı kırmayarak okulumuza geldiler. Biz sadece bir okul kurmak değil, başlı başına eğitim dehalarının yetişeceği bir eğitim yuvası oluşturmak istedik. Örneğin lise son sınıf dersliklerinde öğrenci sayımızı 6'ya kadar indirgedik. Her bir öğretmenin öğrenciyle birebir ilgilenmelerini, tüm öğrencileri Türkiye sıralamasında ilk 1000'e olmadı 3 bin 5 binlere yerleştirmelerini arzuladık" dedi.

Öğrencilerin aldıkları temel eğitimin iş yaşamında da başarıda önemli rol oynayacağını dile getiren Ercan Ata, "Öğrencilere ilk olarak öğrenmeyi en iyi şekilde öğretmeli, pratik zekalarını, sosyalleşmelerini geliştirmeliyiz. İş dünyasını yakından tanıyan sanayiciler olarak, çalışma disiplininin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Pi Okulları işadamlarının ihtiyaç duyduğu, nitelikli, disiplinli ve donanımlı bir nesil yetiştiriyor" ifadelerini kullandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)