adscode
adscode

Anne kuzuları: akıllı telefonları

​Özellikle çalışan annelerin, “Çocuk okuldan çıktı, arar birazdan” diye başlayan cep telefonu macerası, akıllı telefonlarla birlikte başka bir boyut kazandı.

Anne kuzuları: akıllı telefonları
Bilim Teknoloji
Kreşe giden küçük çocukları kamera üzerinden anlık olarak takip edebilmek, okuldan arayıp “karnım ağrıyor, serçe parmağımın ucu acıyor” diyen çocuğun semptomlarını derhal Google’da aratıp ona göre telaşlanmak, mutfakta yemek yaparken çocukları mutfak masasına oturtup akıllı telefonla çizgi film izletmek, yaşanan her güzel anı telefonda kayıt altına alıp sosyal medyada paylaşmak… Bu liste uzayıp gider. Nereden mi biliyoruz? Tecrübeyle sabit :)

Annelere bir haller oldu. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte zaten bir “Google Anneleri” nesli ortaya çıkmıştı. “Burunda kızarıklık ne demek”, “çocuklar için en sağlıklı besinler”, “akşama ne pişirsem” gibi anahtar cümlelerle arama yapmak,  bu anneler için bir alışkanlık haline gelmişti. Akıllı telefonların çoğalması ve fiyatlarının nispeten düşmesi sonucunda 21. yüzyıl anneleri, deyim yerindeyse iyice “çığırından çıktı”. Bu anneler artık sürekli sosyal medyada yorumlar yapıyor, gönderileri beğeniyor, tweet atıyor, resim paylaşıyor. Bunların dışında da alışveriş, tatil planları, ürün karşılaştırmaları hep hareket halindeyken, akıllı mobil cihazlar üzerinden yapılıyor.

Amerikan mobil analiz şirketi Flurry’nin mobil bağımlılık konusunda yaptığı son araştırma, şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı: Anneler mobil cihaz bağımlısı olmaya çok eğilimli. Dahası, ortalama bir kadın kullanıcıya kıyasla bir annenin bağımlı olma ihtimali 10 kat fazla.
 
Flurry, günde 60 defadan fazla mobil aplikasyon kullanan kişileri bağımlı olarak tanımlıyor. Bu rakam, ortalama bir kullanıcıya kıyasla 8 kat daha yüksek. Ayrıca, geçtiğimiz yıl sayısı 79 milyon olan mobil bağımlıların yüzde 123 artışla 176 milyona ulaşması da genel artışı göstermek açısından önemli. 
 
ABD’de yayınlanan BabyCenter 2013 Mobile Mom raporuna göre ise 2013’te Amerikalı annelerin yüzde 87’sinin akıllı telefonu vardı. Oysa 2011’de bu oran sadece yüzde 59’du. Üstelik bu akıllı telefonlar sadece şık ya da gösterişli oldukları için alınmamıştı. Araştırmaya katılan annelerin yüzde 46’sı, telefonlarına bağımlı olduklarını kabul ediyorlardı. Alışverişte, televizyon izlerken, araba kullanırken, uyurken, yemek yaparken telefonları hep açık ve yanlarındaydı. 
 
Elbette bu araştırma özellikle genç annelere odaklanıyor, hamileleri ve çocuğu 9 yaşından küçük olan anneleri de kapsıyor. Yani bu kadınların bir kısmı zaten milenyum neslinden, kariyer odaklı, toplumsal sınırları zorluyorlar, çoğunlukla çocuklarını tek başlarına yetiştiriyorlar ve comScore’a göre tahmini alım güçleri yıllık 170 milyar dolar civarında. 
 
Sürekli hareket halinde olan bu anneler, son derece yoğun olan hayatlarını teknoloji sayesinde kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Bu konuda da en büyük yardımcıları, akıllı telefonlar. Meredith Parents Network’ün Moms & Media 2 araştırmasına göre, kadınlar özellikle alışveriş konusunda akıllı telefonlarına güveniyorlar (katılımcıların yüzde 81’i).
 
Dolayısıyla hem e-ticaret sitelerinin hem de akıllı telefonlar için aplikasyon geliştiricilerin anneleri odakta tutmasında yarar var gibi görünüyor. 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)