adscode
adscode

'Anneler Başımızın Tacıdır'

Anneler günü münasebetiyle bir açıklama yapan Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak anneler başımızın tacıdır.

'Anneler Başımızın Tacıdır'
Sendikalar
Onların kıymetini bilelim, dedi. Şenocak açıklamasında şunları söyledi: “1908 yılında Amerikan vatandaşı bir hanımın annesini kaybetmesi üzerine her yıl onun ölüm tarihinde çektiği acı, Amerikan Senatosunda her yıl Mayıs ayının 2. haftasının Anneler Günü olarak kutlanmasına neden olmuştur. Amerika, vatandaşlarının acısını dünyada yaşatmak adına bu tür kutlama etkinlikleri düzenlemekte ve bunu yaygınlaştırarak kabul ettirmektedir. Dünya vatandaşları da bunu kendi anneleri için kutlamaktadır. Amerika böyle bir algı oluşturmuştur.”

Kur’an da anne ve babalara ait ayetler bulunduğunu, onlara yaşlılıklarında iyi bakılması ve onları kırmamak gerektiğini söyleyen Şenocak, açıklamasına şöyle devam etti: “Anne, her şeyden önce kadındır. Tabiatı gereği hassastır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de bir sözünde “Cennet anaların ayakları altındadır,” diyerek annenin kutsiyetine vurgu yapmıştır. Biz, kültürel değerlerimiz içerisinde anneye ayrı önem veririz. Anne, bir evin baş tacıdır. Baba evin direği ise anne de o evin yapı taşıdır. O evin harcıdır, temelidir. Bu nedenle anneleri yılın belli günlerinde değil, her zaman saymalıyız, sevmeliyiz. Anneleri her zaman başımızın üzerinde taşımalıyız. Onları, yaşlılıklarında rahat ettirmeliyiz. Onların sevgisini yüreğimizde her zaman hissetmeliyiz.”

Fedakâr ve vefakâr annelerimize karşı hiçbir karşılık beklemeden sevgi beslemek gerekir. Ona karşı duyulan sevgi hiçbir şeyle ölçülmemelidir. Onlar, sabrın, şefkatin, merhametin sembolüdür. Güçlü toplumun bireylerini anneler yetiştirir, diyen Şenocak şöyle devam etti: “Çocuk, ilk kültürünü anneden alır. Her şeyi ondan öğrenir. Bu anlamda çocukluğumuzdan itibaren hayatımızın en anlamlı varlığı şüphesiz annelerimizdir. Çocuk denen varlık anne için zahmettir. Kimi zaman risktir. Ancak anneler kendileri için hayatın zorluğu olan hamileliği ve çocuk doğurmayı yüce bir görev addederler. Çocuk doğurur bin bir zahmet ve eziyetle büyütürler. Onlara saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü öğretirler. Bu nedenledir ki, anne sevgisi hiçbir şeyle ölçülemez. Annelerimizin yüzünü güldürmek, Allah (c.c.)’ın bizden hoşnut olmasına vesile olur.

Anneler Günü münasebetiyle çocuklarını kucaklayamayan şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerimizin ve komşu ülkelerimizde acı çeken tüm Müslüman annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, yüzlerinden tebessüm eksik olmasın diyerek saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” Dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)