adscode
adscode

Anneler Çocuklarıyla Sadece 6,5 Dakika Konuşuyor

Türkiye’nin sevilen yazar ve şairlerinden Sunay Akın, Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE kulübü ve Vakıfay Derneği’nin birlikte düzenlediği etkinlikte öğrencilerle buluştu.

Anneler Çocuklarıyla Sadece 6,5 Dakika Konuşuyor
Etkinlikler
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) IEEE Öğrenci Kulübü ve Vakıfay Derneği’nin Anadolu’da Halk Kütüphaneleri’ni kurmak için başlattıkları seferberliğin ilk etkinliğinde yazar Sunay Akın öğrencilerle buluştu.  YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki söyleşiye Eski Kızılay Genel Başkanı ve Vakıfay Derneği Başkanı Tekin Küçükali, Eski Devlet Bakanı Önay Alpago ile çok sayıda öğrenci katıldı.

ANNELER ÇOCUKLARIYLA SADECE 6.5 DAKİKA KONUŞUYOR

Söyleşi öncesi kısa bir konuşma yapan Vakıfay Genel Başkanı Tekin Küçükali, 25-31 Mart’ın Kütüphaneciler Haftası olduğunu aktaran Tekin Küçükali,  “Türkiye’de bin 112 kütüphane var. Bunların 52 tanesi bazı sebeplerden dolayı kapalı. Bize nüfusu çok yakın ve insanımızın da ilişkide olduğu ülke Almanya. Bu ülkeye batığımızda 10 bin 531 kütüphane var. İşte bu yüzden kitap dedik, kütüphane dedik.” dedi.
İnternet ve sosyal meydanın etkilerinden de bahseden Küçükali, “Teknolojinin bu boyutları ulaşmadığı dönemlerde anneler çocuklarıyla göz göze gelerek 28 dakika konuştuklarını şimdi ise bu rakamın 6,5 dakikaya düştüğünü aktaran Küçükali, “Bunun sebebi ise televizyonlardır. Çocuklarımız 3 saat düzenli olarak her gün televizyon seyrediyorlar. Bu bakımdan kitap kütüphane çok önemli.” Diye konuştu.

SUNAY AKIN’DAN SAMİMİ SÖYLEŞİ
Açılış konuşmasının ardından Türkiye’nin sevilen yazar ve şairlerinden Sunay Akın öğrencilerle buluştu. Konuşmasında kendisinden önce konuşan Tekin Küçükali’nin Annelerin çocuklarıyla ilgilenmesi konusundaki sözlerini hatırlatan Sunay Akın, günümüzde Türkiye’nin bütün sorunlarının bunların bir sonucu olduğunu aktardı.
Türkiye’de müzecilik çalışmaları hakkında da bilgi veren Akın,  Türkiye’de Koç, Sabancı ve Ezcacıbaşı gibi holdinglerin yanında sadece kendisinin bir müzesi olduğunu ifade ederek, kendi kurduğu oyuncak müzesi hakkında bilgi verdi. Sunay Akın, Türkiye ve dünya gerçeği ile ilgili pek çok konuda hikayeler anlattı. Akın’ın yaklaşık 1 saat süren söyleşisi samimi bir havada gerçekleşti.

Haberin Devamı için www.zamane.cocuk.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)